GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikola Jokić novim triple-doubleom upisao se u povijest NBA lige

Nikola Jokić novim triple-doubleom upisao se u povijest NBA lige
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 08:07
Autor: SEEbiz / Index.hr
DENVER - Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu te je novim triple-doubleom predvodio Denver Nuggetse do pobjede protiv Milwaukee Bucksa. Susret je završio s uvjerljivih 128:97 za Nuggetse, a Jokić u njemu postao tek deveti igrač u povijesti NBA lige s ostvarenih 50 trostruko-dvoznamenkastih učinaka.

Jedan od istaknutih kandidata za nagradu najkorisnijeg igrača osnovnog dijela sezone nastavio je u noći na srijedu dominirati na parketu pa je protiv najbolje momčadi Centralne divizije ubacio 37 poena te imao 10 uhvaćenih lopti i 11 asistencija.

Večer nakon što je Chicago Bullse ispratio s 39 koševa, 14 skokova i devet asistencija, Jokić je stigao do devetog ovosezonskog triple-doublea i 50. otkako je 2015. stigao u najjaču košarkašku ligu svijeta. Vodeći na listi igrača s najviše takvih učinaka je Oscar Robertson (181) ispred Russella Westbrooka (156) I Magica Johnsona (138).

Nakon što je protiv Bullsa pogodio 17 od 28 pokušaja iz igre, Jokić je sinoć ubacio 15 od 23 šuta, a to znači i da je prvi igrač u posljednjih 30 godina koji je u dvije utakmice kombinirao 70 ili više poena te po 20 ili više skokova i asistencija uz barem 60 posto preciznosti.

Odličan je na drugoj strani bio Giannis Antetokounmpo s 27 koševa i osam skokova, no, osim Chrisa Middletonea koji je ubacio 20 te donekle Brooka Lopeza s 12 poena, nije imao pravu pomoć suigrača. Osim Jokića još su petorica za Denver ubacila dvoznamenkast broj poena.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE