GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikola Mektić i Mate Pavić odveli Hrvatsku preko domaćina do polufinala Davis Cupa

Nikola Mektić i Mate Pavić odveli Hrvatsku preko domaćina do polufinala Davis Cupa
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2021 / 07:49
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Hrvatska teniska vrsta pobijedila je u četvrtifnalu Davis Cupa u Torinu Italiju s 2-1 i plasirala se u polufinale, gdje ih u petak u Madridu čeka bolji iz dvoboja Kazahstan - Srbija.

Pobjednički bod Hrvatskoj donio je par Nikola Mektić - Mate Pavić koji je slavio protiv Fabia Fogninija i Jannicka Sinnera s 6-3, 6-4 za sat i 20 minuta igre.

Hrvatska će ovo biti peto polufinale u Davis Cupu, uz dva osvojena naslova.

Prije samog meča, talijanski izbornik Filippo Volandri odlučio je Simonea Bollelia zamijeniti sa Sinnerom.

Pavić i Mektić su meč počeli samouvjereno i suvereno, kao najbolji svjetski par, pa je već u četvrtom gemu došlo do oduzimanja servisa. Hrvatski par je kod 5-2 propustio čak pet set-lopti, ali su gem kasnije, na svoj servis, realizirali šestu.

Nikola i Mate su na dominantan način prolazili kroz svoje servis-gemove, dok su početni udarci Talijana stalno bili pod pritiskom. To se isplatilo u sedmom gemu drugoga seta, kada Fognini radi dvostruku pogrešku kod servisa za 4-3, s splitsko-zagrebačka kombinacija je završila posao servisima. U tri meča u Torinu, Pavić i Mektić nisu na svoje servise dopustili nijednu 'break-loptu'.

Ranije je deseti tenisač svijeta Talijan Yannick Sinner pobjjedio Marina Čilića s 6-3, 6-7 (4), 3-6, a u prvom pojedinačnom dvoboju Borna Gojo je svladao Lorenza Sonega s 7-6 (2), 2-6, 6-2.

U sva četiri međusobna okršaja ovih dviju reprezentacija rezultat je bio tijesan za pobjednika, a samo je u Rimu 2001. odluka pala i prije petog meča. U Dubrovniku 2008. Mario Ančić je svladao Simonea Bollelija za 3-2, a u Torinu 2013. Fognini je nakon pet setova bio bolji od Ivana Dodiga.U Torinu su presudili parovi.

Tagovi: Nikola Mektić, Mate Pavić, Davis Cup
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE