GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka doživjela najteži poraz u povijesti

Njemačka doživjela najteži poraz u povijesti
BLAMAŽA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
SEVILLA - "Nema objašnjenja za ovaj poraz, bila je to crna večer njemačkog nogometa", kazao je izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew nakon 0:6 poraza od Španjolske u Sevilli.

Posljednji put Njemačka je izgubila sa šest razlike davne 1931. od Austrije što je dosad ujedno i najteži službeni poraz četverostrukih svjetskih prvaka. Teži poraz Elf je ostvario 1909. kada je izgubio od reprezentacije engleskih amatera s 0:9.

Njemačka je u Sevillu doputovala s bodom više, međutim Furija je već nakon prvog poluvremena vodila s 3:0 i priči je bio kraj. U nastavku susreta domaćin je zabio još tri gola.

"Ništa nam nije uspjelo. Govor tijela, agresivnost, angažman u duelima, ništa od toga nismo vidjeli na terenu", kazao je njemački strateg za ARD nakon poraza.

"Rekli smo da vjerujemo našim igračima, bili smo na dobrom putu, iako smo sada vidjeli da nismo toliko daleko otišli koliko smo se nadali," dodao je.

Upitan o mogućnosti poziva Thomasa Müllera, Jeromea Boatenga i Matsa Hummelsa, koji igraju odlično u svojim klubovima, Loew je bio jasan.

"Trenutno nema razloga".

Junak susreta bio je trostruki strijelac Ferran Torres (33, 55, 72), a među strijelce su se upisali i Alvaro Morata (17), Rodri (38) i Mikel Oyarzabal (89).

"Na 0:1 smo napustili plan igre. Otvorili smo prostor, nije bilo organizacije, nije bilo komunikacije između igrača, a ovaj put je to bilo smrtonosno."

"Nakon pauze pokušali smo ih pritisnuti, pokušati zabiti i vratiti se u igru, ali oni su bili brži, kolektivno jači, dinamičniji, nismo imali kontrolu, nismo dobili duel", priznao je trener, oštro kritiziran od rujna.

Španjolska je na koncu osvojila prvo mjesto i plasman na Final Four s 11 bodova, dva više od Njemačke. Ukrajina ima šest, a Švicarska tri boda, ali i obje ekipe imaju utakmicu manje.

Tagovi: Njemačka, Španjolska, Joachim Loew, Ferran Torres, Alvaro Morata
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE