GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka i Rusija hendikepirani, Mršić tvrdi da ga ostali ne zanimaju

Njemačka i Rusija hendikepirani, Mršić tvrdi da ga ostali ne zanimaju
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2021 / 09:04
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Otkako su se okupili na pripremama za olimpijske kvalifikacije u Splitu, Nijemce sustižu samo loše vijesti. Paul Zipser je dobio moždani udar, Daniel Theis i Maxi Kleber otkazali su izborniku Henriku Rödlu, a nakon svega stigao je i onaj najgori otkaz.

U Split nije stigao prvi igrač Nijemaca, play koji je zaključio sezonu s LA Lakersima i trenutačno je bez ugovora, Dennis Schröder.

Službeno se ispriječilo osiguranje, povećano zbog Covida, koji njemački Savez nije uspio platiti. Naime, Schröder nema ugovor, treba ga potpisati ovo ljeto i mogao je zaigrati na osobnu odgovornost, ali on je očito želio osiguranje, koje je puno veće ukoliko igrač nije vezan s klupskim ugovorom. I tu je stvar pukla.

- Žao mi je što neću biti s momčadi u Splitu, ali uvjeren sam kako su momci u stanju izboriti OI i već se radujem onome što nas čeka 2022. kad će se Eurobasket igrati u Njemačkoj - poručio je Schröder preko Saveza.

Henrik Rödl, izbornik Njemačke, svjestan je bez koga je ostao...

- Dennis je igrač svjetske klase i naravno je kako će nam nedostajati. Iznimno cijenim sve što je pokušao kako bi zaigrao, ali odluka se mora prihvatiti.

Rödl će tako birati 12 igrača za kvalifikacije u Splitu između ovih ljudi: Danilo Barthel (Fenerbahče), Robin Benzing (Zaragoza), Isaac Bonga (Washington Wizards), Niels Giffey (Alba), Leon Kratzer (Telekom Bonn), Maodo Lo (Alba), Andreas Obst (Ulm), Joshiko Saibou (Reims), Johannes Thiemann (Alba), Johannes Voigtmann (CSKA), Moritz Wagner (Orlando Magic), Lukas Wank (Braunschweig) i Jan Niklas Wimberg (Chemnitz).

Usput, Nijemci nisu uspjeli odigrati niti posljednji pokus u Heidelbergu, jer je utakmica morala biti otkazana zbog četiri pozitivna nalaza u reprezentaciji Senegala, koja bi trebala ući u beogradski balon, ali sada se čeka što će odlučiti FIBA.

U još većim problemima od Rödla u Split je stigao ruski izbornik Sergej Bazarevič. Rusi će tražiti igre bez većine svojih zvijezda jer nema Alekseja Šveda, Sergeja Karasjeva, Dimitrija Hvostova, Dimitrija Kulagina, Aleksandra Zubkova, Nikite Kurbanova, Joela Bolomboya, a čak bi pomogli i veterani poput Vitalija Fridzona ili Sergeja Monje.

Rusi će u Splitu tražiti Igre s ovim ljudima između kojh će izbornik Bazarević odrediti 12 za kvalifikacije: Jevgenij Baburin, Artem Komolov, Ivan Strebkov, Anton Astapkovič, Andrej Voroncevič (Nižnji Novgorod), Arton Kardanahišvili, Philip Gafurov (CSKA 2), Mihail Kulagin (Jenisej), Grigorij Motovilov (Lokomotiv Kuban), Ivan Ukhov, Semjon Antonov (CSKA), Anton Kvitkovskih (Saratov), Vladimir Ivljev (Parma) i Timofej Mozgov (Himki).

Svoj sud o posljednjim otkazima - podsjetimo, niti Brazil ne dolazi kompletan - dao je izbornik naše vrste Veljko Mršić.
x
- Niti mi nismo kompletni, nedostaju nam dva igrača iz finala zapadne konferencije NBA lige, Dario Šarić i Ivica Zubac, ozlijeđeni su Kruno Simon i Filip Krušlin. Ova je sezona specifična, bilo je logično očekivati da će svi imati problema. No, mi ne mislimo o drugima, okrenuti smo sebi - kazao je Mršić koji je zajedno s reprezentativcima od petka popodne u hotelu Amfora, u kojemu je FIBA balon.

Prije toga su naši reprezentativci održali mali team-building na jednom seoskom domaćinstvu u blizini Splita, jer u sljedećih osam dana njihova relacija bit će samo hotel-dvorana. Treba još dodati kako je zbog smrtnog slučaja u obitelji pomoćni trener Damir Mulaomerović nakratko napustio reprezentativni stožer.

Tagovi: Paul Zipser, Dennis Schröder, Veljko Mršić, Ivica Zubac, Dario Šarić, Kruno Simon, Damir Mulaomerović, Daniel Theis, Maxi Kleber
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE