GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka nogometna liga razmišlja o uvođenju navijača na utakmice

Njemačka nogometna liga razmišlja o uvođenju navijača na utakmice
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2020 / 11:34
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka nogometna liga priprema se za mogućnost otvaranja utakmica Bundeslige i njemačkih stadiona za navijače u novoj sezoni, piše u nedjelju "Frankfurter Allgemeine".

Kako je za nedjeljno izdanje tog dnevnika izjavio izvršni direktor Njemačke nogometne lige Christian Seifert, zajedno s Ministarstvom zdravlja pripremaju smjernice za povratak navijača na tribine stadiona.

Nova sezona njemačke nogometne lige najvjerojatnije će početi 18. rujna, a da nije bilo pandemije koronavirusa, sezona 2020./21. bi počela 21. kolovoza i završila 15. svibnja 2021. godine.

Trenutačno su Njemačkoj na snazi mjere zbog kojih nije moguće organizirati veće i masovnije okupljanje, barem do 31. listopada.

No, to ne znači će nova sezona Bundeslige 2020./21. biti potpuno bez navijača.

"Susreti s navijačima bit će dopušteni ukoliko možemo jamčiti sigurnost posjetitelja nogometnih utakmica i takvih higijenskih protokola da smanjimo mogućnost zaraze. Moramo osigurati nadzor svih posjetitelja. Radimo na takvim uputama, razgovaramo o mogućim konceptima sa Saveznim ministarstvom zdravlja", kazao je Seifert.

Sezona 2019./20. njemačkog prvenstva, koja je započela 16. kolovoza prošle godine, završila je 27. lipnja ove godine nakon 317 dana.

Osmi uzastopni naslov, ukupno trideseti, osvojio je minhenski Bayern, a kao i drugdje u Europi i svijetu, sezonu je obilježila pandemija covida-19 zbog koje je prvenstvo prekinuto 13. ožujka.

Tagovi: Bundesliga, navijači, Christian Seifert, Bayern, Borussia Dortmund, koronavirus u Njemačkoj
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE