GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka rukometna liga želi gledatelje na tribinama

Njemačka rukometna liga želi gledatelje na tribinama
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 10:26
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Savez njemačkih rukometnih klubova (HBL) želi, nakon ublažavanja mjera ograničenja koje su uvedene zbog koronavirusa, da u sljedećoj sezoni 2020./21. gledatelji budu prisutni na utakmicama.

"Naš je osnovni cilj sljedeće sezone stvoriti koncept koji bi gledateljima omogućio gledanje rukometnih utakmica u dvoranama", rekao je za njemačku novinsku agenciju dpa Frank Bohmann, direktor Saveza elitnih rukometnih klubova.

Za njemačke rukometne klubove glavni izvor prihoda je prodaja ulaznica i iz toga klubovi ostvaruju 30 do 50 posto godišnjeg proračuna, dok im prodaja televizijskih prava donosi tek pet posto.

Bohmann je dodao da će broj gledatelja u dvoranama biti ograničen početkom sljedeće sezone te je vrlo skeptičan prema održavanju svjetskog prvenstva predviđenog za siječanj 2021. u Egiptu.

"Prije nekog vremena poslali smo zamolbu Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) da nas na vrijeme obavijestiti o mogućem otkazivanju svjetskog prvenstva. S obzirom na trenutnu situaciju, vrlo je teško predvidjeti da će se ovo natjecanje sigurno održati", dodao je Bohmann.

HBL je nedavno najavio da će sezona 2020./21. službeno početi 2. rujna kada će se u Düsseldorfu odigrati utakmica Superkupa. Njemačka rukometna liga bi prvenstvo trebala početi u rujnu ili listopadu.

Tagovi: Njemačka rukometna liga, navijači, koronavirus u Njemačkoj
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE