GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava

Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2024 / 16:14
Autor: SEEbiz
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.

"Rata za lipanj 2024. bit će smanjena s prvotnih 127 milijuna eura (135,8 milijuna dolara) na 47 milijuna eura", stoji u pismu DFL-a klubovima, koje je postalo dostupno dpa.

Razlog za to je činjenica da 80 milijuna eura iz trenutnog ugovora o pravima emitiranja nije primljeno u ugovorenim rokovima, priopćio je DFL.

Prema novinama Bild, DAZN, koji je trenutno u sporu s DFL-om oko prava emitiranja Bundeslige 2025-2029, ima 50 milijuna eura kašnjenja sa svojim obvezama plaćanja. Nejasno je koji su drugi nositelji prava također dužni.

Streaming servis trenutno ima prava za utakmice u petak i nedjelju u Bundesligi. Ali za razdoblje 2025.-2029., DAZN bi želio uzeti veći paket u postupku natječaja koji je započeo ovog mjeseca.

Dražba je, međutim, obustavljena nakon što je DAZN rekao da ga je liga nepravedno tretirala kada je licitirao za paket B, koji je najveći i najunosniji paket koji se sastoji od utakmica u petak i utakmica u subotu poslijepodne za ukupno 196 utakmica za sezone 2025.-26. do 2028-29.

U pismu poslanom DFL-u i klubovima, DAZN je rekao da je DFL zahtijevao bankovnu garanciju u roku od 24 sata, što je nemoguće. Rekao je da je, kao iu prošlosti, DFL-u podnio neograničeno utješno pismo.

Osim toga, DAZN je rekao da je dao najvišu ponudu, navodno od 1,6 milijardi eura. Paket je navodno otišao Skyu, koji je navodno ponudio znatno manje od DAZN-a.

Dok je DAZN prijetio da će spor iznijeti na sud, DFL je odbacio sve optužbe i rekao da je "dobro pozicioniran za takve postupke".

"Ponude koje je dostavio DAZN Limited nisu bile u skladu s natječajem i stoga nisu uzete u obzir u postupku dodjele. Dokument koji je DAZN naknadno dostavio od banke ne mijenja odluku o dodjeli prava drugom ponuditelju", DFL rekao je

Tagovi: dfl, bundesliga, mediji, dazn, njemačka
PROČITAJ I OVO
Borna Ćorić ispao u prvom kolu Rima
TENIS
Borna Ćorić ispao u prvom kolu Rima
RIM - Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao ni na zemljanom ATP Masters 1000 turniru u Rimu, porazom 0:2 u setovima od Britanca Jacka Drapera ispao je u prvom kolu.
Hrvatska teško poražena u Norveškoj
RUKOMET
Hrvatska teško poražena u Norveškoj
OSLO - Previše smo isprobavali, nismo za to bili spremni i zasluženo smo u prvom susretu turnira u Oslu poraženi od Norveške. Ako smo htjeli nešto vidjeti, nešto dobro, nismo vidjeli ništa, možda tek loše, što ne bi bilo poželjno ponavljati. Ono što smo znali da je Kuzmanović top, to smo utvrdili još jednom.
Sopić: Modrić je maestro
DIVLJENJE
Sopić: Modrić je maestro
RIJEKA - Nogometaši Rijeke u 34. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Varaždina (subota, 11. svibnja, 17 sati, MAXSport1, MAXtv). Utakmicu je najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Modrićev sprint spasio Real
BRILJANTAN
Modrićev sprint spasio Real
MADRID - Igrači Reala plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Madridu preokrenuli 0:1 u pobjedu 2:1 protiv Bayerna.
Nikola Jokić je opet MVP NBA lige
PRIZNANJA
Nikola Jokić je opet MVP NBA lige
DENVER - Nikola Jokić je najkorisniji igrač NBA-a, objavila je liga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE