GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački virolog apelira za nastavak Bundeslige tek 2021.

Njemački virolog apelira za nastavak Bundeslige tek 2021.
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2020 / 19:07
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - U petak su nogometaši RB Leipziga nastavili trenirati u klupskom trening centru radeći u manjim skupinama, ali njemački virolog iz Hamburga zalaže se za nastavak natjecanja u njemačkom prvenstvu tek sljedeće godine, navodeći kako preuranjeni povratak normalnim nogometnim predstavlja preveliki rizik.

Sportski magazin Kicker navodi kako se nogometaši nisu presvlačili u istoj prostoriji prije ni poslije treninga, a ponuđena im je bila mogućnost individualnog rada s loptom.

U Bundesligi je na snazi stanka zbog širenja koronavisrusa koja će trajati najmanje do 2. travnja, iako je realno da se utakmice neće igrati još neko vrijeme. Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas u četvrtak je izjavio kako bi sredinom svibnja mogli biti stečeni uvjeti za nastavak prvenstava diljem Europe, ali njegov optimizam, barem što se Njemačke tiče, ne dijeli i virolog Jonas Schmidt-Chanasit iz Bernhard Nocht Instituta za tropsku medicinu u Hamburgu.

"Nije realno da će sezona biti završena. Vidite kakva je situacija u Europi i s čime smo još suočeni", rekao je njemački stručnjak u razgovoru za lokalnu televizijsku postaju NDR.

"Čak i da nismo teško pogođeni, to ne znači da bi trebalo dopustiti nastavak nogometnog prvenstva. To bi vodilo ka značajnom pogoršanju stanja. Mišljenja sam da će se uvjeti za nastavak steći najranije sljedeće godine", smatra Schmidt-Chanasit.

Čelnici Njemačke nogometne lige (DFL) u prvoj fazi nastavka natjecanja, kojem se nadaju u svibnju, razmatraju i mogućnost igranja bez nazočnosti gledatelja, kako bi uspjeli završiti aktualnu sezonu.

No, Schmidt-Chanasit upozorava kako ni to nije dobro rješnje "jer će se ljudi željeti okupljati i gledati utakmice u društvu" te smatra kako bi "zabavne aktivnosti", kao što je nogomet, trebale biti na dnu liste prioriteta pri povratku životu u normalnim okolnostima.

Sličnu poruku poslao je i šef sindikata talijanskih nogometaša Damiano Tommasi u izjavi za Sueddeutsche Zeitung.

"Dopustiti da se lopta ponovno zakotrlja bio bi signal društvu kako se stanje normalizira. No, to nije slučaj. Nogomet je na vrlo niskoj razini važnosti u ovom trenutku."

Tommasi je napomenu da, ako Kina ne priprema nastavak nogometnih aktivnosti prije 22. svibnja, onda bi u Europi vjerojatno trebalo ponovno krenuti još kasnije.

Italija je s više od 35.000 pozitivnih osoba na koronavirus i s više od 3.000 umrlih, najteže pogođena europska država. Njemačka u ovom trenutku ima više od 15.000 zaraženih osoba, a od posljedica COVID-19 pandemije umrlo je više od 40 ljudi.

Tagovi: Bundesliga, RB Leipzig, Damiano Tommasi, Jonas Schmidt-Chanasit, Bernhard Nocht Institut
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE