GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nogometaši u Španjolskoj testirat će se na koronavirus ovaj tjedan

Nogometaši u Španjolskoj testirat će se na koronavirus ovaj tjedan
TESTOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2020 / 14:35
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Nogometaši u Španjolskoj trebali bi ovaj tjedan proći liječnička testiranja na koronavirus pa u petak ili idući ponedjeljak početi s individualnim treniranjem u svojim klupskim centrima.

Španjolski državni ured za sport (CSD) dopustio je od ovog tjedna individualno treniranje nakon što su igrači 50 dana zatvoreni u svojim stanovima i kućama gdje vježbaju. Od subote smiju sat vremena trčati na ulici kao i preostalih 47 milijuna stanovnika. No da bi mogli izaći na travnjake moraju ispuniti zdravstvene kriterije uključujući testiranje na koronavirus.

Udruga liječnika španjolskih klubova (AEMEF) zatražila je u ponedjeljak od CSD-a konkretan odgovor o tome kakvo testiranje trebaju proći igrači.

U Atlético Madridu, za kojeg nastupa hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko, kažu kako će se testirati na koronavirus no ne znaju hoće li to biti PCR test koji se smatra pouzdanijim.

„Bit će korišteni testovi koje odredi protokol. Igrači će se testirati u srijedu pa bi otprilike u petak trebali početi individualno trenirati“, rekao je glasnogovornik Atlética u telefonskom razgovoru. Od testiranja do dobivanja rezultata potrebno je minimalno 48 sati.

Igračima kojima ne bude dijagnosticiran Covid-19 bit će dopušteno treniranje na pomoćnim terenima u klupskim centrima. Nosit će rukavice te se neće smjeti približavati na manje od dva metra od ostalih osoba. Klubovi pak moraju dezinficirati terene prije početka treniranja.

Glasnogovornik Seville kaže kako još uvijek nemaju točan datum testiranja i početka treniranja. „Nemamo točan datum ali u principu ovaj tjedan bi to trebalo biti. Ne znam kakvi će testovi biti korišteni“, izjavio je.

Testirat će se igrači 42 kluba prve i druge lige.

„U četvrtak imamo testiranje na koronavirus a u ponedjeljak bi smo trebali početi s treninzima bude li sve u redu“, rekao je branič Toni Datković čija Huesca dijeli treće mjesto u drugoj ligi.

Prvenstva su prekinuta 13.ožujka i zasad je nepoznato kada će se nastaviti. Irene Lozano, predsjednica CSD-a, rekla je u četvrtak kako „nitko ne zna kada će se igrati utakmice jer će to odrediti razvoj epidemije“.

U ponedjeljak se inficiralo 0,25 posto više stanovnika nego dan ranije pa je u Španjolskoj 218.000 oboljelih, najviše u Europi. Posljednjih tjedan dana dnevna stopa novooboljelih kreće se oko 1 posto.

Tagovi: La Liga, koronavirus u Španjolskoj, Španjolska, Atletico Madrid, Real Madrid, Šime Vrsaljko, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE