GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova pobjeda Utaha, Bogdanović zabio 23 poena

Nova pobjeda Utaha, Bogdanović zabio 23 poena
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2021 / 08:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Košarkaši Utah Jazza pobijedili su Atlanta Hawkse sa 116-98 ostvarivši sedmu pobjedu u prvih osam susreta nove NBA sezone.

Jazzeri su tako zadržali vrh Zapadne konferencije ispred Golden State Warriorsa koji imaju jednu pobjedu manje.

Utakmica je bila neizvjesna u prve tri četvrtine, na ulazu u posljednju dionicu gosti su vodili 75-74. No, u zadnjoj četvrtini Bojan Bogdanović i društvo su odigrali sjajno i taj period igre dobili su sa 41-24. U posljednjih 12 minuta igrači Utaha postigli su čak osam trica.

Pobjednički sastav je predvodio igrač s klupe Jordan Clarkson sa 30 koševa, dok je Bogdanović za 31 minutu zabio 23 koša, uz pet skokova i dvije asistencije. Imao je i jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

"Svi su mi prilazili i govorili, JC, nastavi pucati, nastavi pucati. To se i dogodilo," kazao je Clarkson.

"Zato volim ovu momčad. Volim svoje suigrače, volim trenerski stožer, volim ovu organizaciju. Oni vjeruju u mene i vjeruju u ono što mogu," dodao je. Joe Ingles je ubacio 19 koševa, a Rudy Gobert upisao 13 koševa i 15 skokova.

Kod domaćina koji je upisao drugi uzastopni poraz, te peti ukupno, najefikasniji je bio Trae Young sa 21 košem i sedam asistencija, dok je Clint Capela zabio 13 koševa uz 10 skokova.

Košarkaši Oklahoma City Thundera pobijedili su Los Angeles Lakerse sa 107-104, za tek drugi trijumf ove sezone i to drugi protiv iste ekipe.

Lakersi, koji su nastupili bez ozlijeđenog LeBrona Jamesa, su imali 19 koševa prednosti, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Shai Gilgeous-Alexander predvodio je goste sa 28 koševa, Luguentz Dort je dodao 17, a Ty Jerome i Darius Bazley po 14 koševa.

Kod Los Angelesa najefikasniji su bili Anthony Davis (29), Russell Westbrook (27) i Carmelo Anthony (21). Davis, koji je na kraju prvog poluvremena zadobio ozljedu desnog palca, a u drugom je nosio crni steznik, dodao je i 18 skokova.

"Kad god LeBron nedostaje i ne može igrati, očito postoji zabrinutost. Nadamo se da ozljeda nije ozbiljna i da će se uskoro vratiti", rekao je trener Lakersa Frank Vogel.

"Ovu utakmicu nismo trebali izgubiti. Boli izgubiti od iste momčadi dvaput u tjedan dana na isti način," dodao je Anthony.

Phoenix Sunsi su pobijedili Houston Rockets sa 123-111 upisavši i treću pobjedu u nizu. Devin Booker je predvodio Sunse sa 27 koševa, dok su Mikal Bridges i Deandre Ayton zabili po 16 koševa. Na drugoj strani najefikasniji su bili Kevin Porter sa 20 koševa i šest skokova, te Christian Wood sa 18 koševa.

Boston je na gostovanju pobijedio Miami sa 95-78 prekinuvši Heatov niz od pet pobjeda. Jaylen Brown postigao je 17 poena i predvodio šest dvoznamenkastih strijelaca Bostona. Dennis Schroder je dodao 14, a Aaron Nesmith 13 koševa. Kod domaćina najefikasniji su bili Jimmy Butler sa 20 i Duncan Robinson sa 16 koševa.

Philadelphija je bila bolja od Detroita sa 109-98. Seth Curry sa 23 i Tyrese Maxey sa 20 predvodili su goste, dok je Jerami Grant bio prvo ime Pistonsa sa 27 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Tagovi: Utah Jazz, Bojan Bogdanović, Luguentz Dort, Anthony Davis, Jordan Clarkson
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE