GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novak Đoković protjeran iz Australije

Novak Đoković protjeran iz Australije
KONAČNA ODLUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2022 / 08:08
Autor: SEEbiz
MELBOURNE - U jutarnjim satima nedjelje čekalo se s nestrpljenjem hoće li Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da igra na prvom Grand Slamu sezone Australian Openu. Saslušanje se jako odužilo, kao i odluka suda i cijeli dan u Melbourneu trajala je velika neizvjesnost. Sud je upravo objavio da će odluka biti objavljena u 7.45 po našem vremenu.

Nešto nakon 7.45 sudac je objavio da, zbog velikog interesa u svijetu za ovaj postupak, treba pojasniti nekoliko pitanja. Sud ne odlučuje o žalbi, već o tome je li odluka ministra o oduzimanju vize Đokoviću bila zakonita i razumna. Stoga će se suci povući na još pola sata, te dati odvjetnicima još malo vremena za konačne konzultacije.

U međuvremenu, savezni sud je objavio da je jednoglasno odbijena žalba Đokovićevih odvjetnika, te potvrđena odluka ministra za imigraciju Alexa Hawkea da se Đokoviću oduzme viza i da ga se protjera iz Australije, javio je reporter Radio televizije Srbije iz Melbournea.

Đokoviću je u petak ponovo odbijena viza, ali su njegovi odvjetnici izborili novo suđenje po ubrzanom procesu. Ukoliko žalba uspije i Novak dobije na sudu, mogao bi igrati na Australian Openu. Suđenje se odužilo tako da se 24 sata prije početka tuniira još nije znalo hoće igrati Đoković ili ne. Isto tako svi ostali igraći ne znaju koji se raspored turnira uopće gleda. Bizarna situacija.

Podsjetimo, u subotu kasno navačer po hrvatskom vremenu počelo je suđenje koje se odužilo do kasnih popodnevnih sati po lokalnom vremenu tj. do ranih jutarnjih sati po hrvatskom vremenu.

Najvažnije je istaknuti kako je potvrđeno da je Đoković odbio svjedočiti. Sve je prepustio svojim odvjernicima.

Fotografija: Reuters

Tagovi: Novak Đoković, Australian Open
PROČITAJ I OVO
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
PREMIERSHIP
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
MANCHESTER - Manchester City obranio je naslov prvaka Engleske.
Martin Erlić se ozlijedio
PROBLEMI ZA DALIĆA
Martin Erlić se ozlijedio
RIM - Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima sa 2-0 svladao domaći Sassuolo, a Martin Erlić napustio je teren u 20. minuti zbog ozljede.
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
NIZOZEMSKA
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
AMSTERDAM - U utakmici posljednjeg kola nizozemske Eredivisie Ajax je u gostima kod Vitessea, kluba koji je već ispao u niži rang, remizirao rezultatom 2:2.
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
INCIDENTI
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
BEOGRAD - Košarkaš Partizana James Nunnally šakom je udario igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE