GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi poraz Clippersa, Zubac slab

Novi poraz Clippersa, Zubac slab
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2022 / 08:59
Autor: SEEbiz / H
SAN ANTONIO - Loš niz košarkaša Los Angeles Clippersa nastavio se i u San Antoniju gdje su ih domaći Spursi svladali sa 101-94, a hrvatski centar u redovima Clippersa Ivica Zubac je za 20:48 minuta provedenih na parketu postigao šest poena uz devet skokova, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu.

Clipperse je poraza koštala loša završnica, u posljednjih 4:18 minuta nisu postigli niti jedan poen pa su Spursi zaključili utakmicu serijom 8-0 i zaostatak 93-94 pretvorili u pobjedu 101-94.

Svestrani Dejounte Murray predvodio je Spurse sa 18 koševa, devet asistencija i sedam skokova, Keldon Johnson je dodao 17, dok su Amir Coffey sa 20 i Marcus Morris sa 15 ubačaja bili najefikasniji kod Clippersa.

Bio je ovo peti poraz Clippersa u posljednjih sedam nastupa kojim su pali na osmo mjesto Zapada s omjerom 21-23, dok su Spursi 12. sastav Zapada sa 16-27.

Prvaci Milwaukee Bucksi pretrpjeli su neugodan 96-103 domaći poraz od Toronto Raptorsa. Sjajan je u pobjedničkoj momčadi bio je Pascal Siakam koji je ostvario "triple-double" sa 30 pogodaka, 10 skokova i 10 asistencija, OG Anunoby je dodao 24, dok Bucksima nije bilo dovoljno 30 koševa Giannisa Antetokounmpa.

Milwaukee je sa 27-18 trenutačno četvrti sastav Istoka, dok je Toronto skočio na osmo mjesto Istoka sa 21-19.

Brooklyn Netsi bez problema su svladali New Orleans Pelicanse sa 120-105, ali navijače te momčadi zasigurno je zabrinuo izlazak Kevina Duranta iz utakmice sredinom druge četvrtine zbog udarca u koljeno pri rezultatu 52-27. U Durantovo koljeno zabio se njegov suigrač Bruce Brown kojega je odgurnuo igrač Pelicansa Herbert Jones. Najbolji strijelac lige morat će se podvrgnuti dodatnim pretragama nakon kojih će biti poznato o kakvoj se ozljedi radi. James Harden je sa 27 poena bio najefikasniji kod Netsa, a Brandon Ingram sa 22 kod Pelicansa.

Netsi su ovom pobjedom stigli do omjera 27-15 te su i dalje drugi na Istoku, ali samo s utakmicom više i porazom više od Chicago Bullsa koji su izgubili treću utakmicu zaredom, a četvrtu od posljednjih pet, bolji od Bullsa su na svom terenu bili Boston Celticsi sa 114-112.

Gledtelji u Bostonu svjedočili su neizvjesnoj završnici u kojoj su njihovi Celticsi serijom 10-2 u posljendje dvije i pol minute zaostatak 104-110 pretvorili u pobjedu. Robert Williams je u posljednjih pola minute pogodio sva četiri slobodna bacanja i doveo Celticse u vodstvo, no Bullsi su imal 10 sekundi za posljednji napad. No, prvo je Nikola Vučević promašio tricu, a onda je i DeMar DeRozan bio neprecizan za dva nakon skoka u napadu. Najbolji kod Celticsa bio je Jayson Tatum sa 23 poena i 12 skokova, dok su kod Bullsa Vučević sa 27 i DeRozan sa 23.

Celticsi su ovom pobjedom stigli do 50-postotnog omjera 22-22 te se nalaze na 11. mjestu Istoka.

Denver Nuggetsi uvjerljivo su sa 133-96 na svom terenu nadigrali Los Angeles Lakerse uz novi "triple-double" Nikole Jokića od 17 koševa, 13 asistencija i 12 skokova. Utakmicu karijere u domaćem sastavu odigrao je igrač s klupe Bones Hyland sa 27 ubačaja i 10 skokova, dok je najefikasniji kod Lakersa bio LeBron James sa 25 poena.

Nuggetsi su šesti sastav Zapada sa 22-19, dok su Lakersi trećim porazom zaredom opet pali ispod 50 posto, sedmi su na Zapadu sa 21-22.

Još jednu briljatnu utakmicu odigrao je Joel Embiid koji je sa 32 koša i 12 skokova bio najzaslužniji za 109-98 gostujuću pobjedu Philadelphia 76-ersa protiv Miami Heata kod kojeg je najbolji bio Omer Yursteven sa 22 ubačaja i 11 skokova.

Sixersi su sada peti na Istoku sa 25-17, a Heat je treći sa 27-16.

Tagovi: Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, Dejounte Murray, San Antonio Spurs, Kevin Durant
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE