GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi poraz Clippersa, Zubac slab

Novi poraz Clippersa, Zubac slab
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2022 / 08:59
Autor: SEEbiz / H
SAN ANTONIO - Loš niz košarkaša Los Angeles Clippersa nastavio se i u San Antoniju gdje su ih domaći Spursi svladali sa 101-94, a hrvatski centar u redovima Clippersa Ivica Zubac je za 20:48 minuta provedenih na parketu postigao šest poena uz devet skokova, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu.

Clipperse je poraza koštala loša završnica, u posljednjih 4:18 minuta nisu postigli niti jedan poen pa su Spursi zaključili utakmicu serijom 8-0 i zaostatak 93-94 pretvorili u pobjedu 101-94.

Svestrani Dejounte Murray predvodio je Spurse sa 18 koševa, devet asistencija i sedam skokova, Keldon Johnson je dodao 17, dok su Amir Coffey sa 20 i Marcus Morris sa 15 ubačaja bili najefikasniji kod Clippersa.

Bio je ovo peti poraz Clippersa u posljednjih sedam nastupa kojim su pali na osmo mjesto Zapada s omjerom 21-23, dok su Spursi 12. sastav Zapada sa 16-27.

Prvaci Milwaukee Bucksi pretrpjeli su neugodan 96-103 domaći poraz od Toronto Raptorsa. Sjajan je u pobjedničkoj momčadi bio je Pascal Siakam koji je ostvario "triple-double" sa 30 pogodaka, 10 skokova i 10 asistencija, OG Anunoby je dodao 24, dok Bucksima nije bilo dovoljno 30 koševa Giannisa Antetokounmpa.

Milwaukee je sa 27-18 trenutačno četvrti sastav Istoka, dok je Toronto skočio na osmo mjesto Istoka sa 21-19.

Brooklyn Netsi bez problema su svladali New Orleans Pelicanse sa 120-105, ali navijače te momčadi zasigurno je zabrinuo izlazak Kevina Duranta iz utakmice sredinom druge četvrtine zbog udarca u koljeno pri rezultatu 52-27. U Durantovo koljeno zabio se njegov suigrač Bruce Brown kojega je odgurnuo igrač Pelicansa Herbert Jones. Najbolji strijelac lige morat će se podvrgnuti dodatnim pretragama nakon kojih će biti poznato o kakvoj se ozljedi radi. James Harden je sa 27 poena bio najefikasniji kod Netsa, a Brandon Ingram sa 22 kod Pelicansa.

Netsi su ovom pobjedom stigli do omjera 27-15 te su i dalje drugi na Istoku, ali samo s utakmicom više i porazom više od Chicago Bullsa koji su izgubili treću utakmicu zaredom, a četvrtu od posljednjih pet, bolji od Bullsa su na svom terenu bili Boston Celticsi sa 114-112.

Gledtelji u Bostonu svjedočili su neizvjesnoj završnici u kojoj su njihovi Celticsi serijom 10-2 u posljendje dvije i pol minute zaostatak 104-110 pretvorili u pobjedu. Robert Williams je u posljednjih pola minute pogodio sva četiri slobodna bacanja i doveo Celticse u vodstvo, no Bullsi su imal 10 sekundi za posljednji napad. No, prvo je Nikola Vučević promašio tricu, a onda je i DeMar DeRozan bio neprecizan za dva nakon skoka u napadu. Najbolji kod Celticsa bio je Jayson Tatum sa 23 poena i 12 skokova, dok su kod Bullsa Vučević sa 27 i DeRozan sa 23.

Celticsi su ovom pobjedom stigli do 50-postotnog omjera 22-22 te se nalaze na 11. mjestu Istoka.

Denver Nuggetsi uvjerljivo su sa 133-96 na svom terenu nadigrali Los Angeles Lakerse uz novi "triple-double" Nikole Jokića od 17 koševa, 13 asistencija i 12 skokova. Utakmicu karijere u domaćem sastavu odigrao je igrač s klupe Bones Hyland sa 27 ubačaja i 10 skokova, dok je najefikasniji kod Lakersa bio LeBron James sa 25 poena.

Nuggetsi su šesti sastav Zapada sa 22-19, dok su Lakersi trećim porazom zaredom opet pali ispod 50 posto, sedmi su na Zapadu sa 21-22.

Još jednu briljatnu utakmicu odigrao je Joel Embiid koji je sa 32 koša i 12 skokova bio najzaslužniji za 109-98 gostujuću pobjedu Philadelphia 76-ersa protiv Miami Heata kod kojeg je najbolji bio Omer Yursteven sa 22 ubačaja i 11 skokova.

Sixersi su sada peti na Istoku sa 25-17, a Heat je treći sa 27-16.

Tagovi: Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, Dejounte Murray, San Antonio Spurs, Kevin Durant
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE