GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novo slavlje za Utah, 21 poen Bogdanovića

Novo slavlje za Utah, 21 poen Bogdanovića
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2022 / 08:53
Autor: SEEbiz / H
NEW ORLEANS - Novu pobjedu u NBA ligi upisali su košarkaši Utah Jazza koji su ovaj put svladali New Orleans u gostima 115-104.

Utah ima tek dvije pobjede manje od Golden Statea, najbolje momčadi lige te pobjedu manje od Phoenixa, ali i deset poraza. Golden State je trenutačno na sedam, a Phoenix na osam poraza.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović dobro je odradio novu utakmicu u dresu 'džezera' te je za 35 minuta postigao 21 poen uz tri skoka. Imao je ukupan šut 8-17 od čega je za tri poena gađao 5-11 uz jedno promašeno slobodno bacanje.

Bogdanović je bio treći strijelac svoje momčadi, a više su ubacili Donovan Mitchell (29 poena i pet asistencija) i Mike Conley (22 poena, osam skokova i sedam dodavanja). U poraženoj momčadi prvo ime je bio litavski centar Jonas Valančiunas koji je ubacio 25 koševa uz devet skokova.

U noći s ponedjeljka na utorak najbolju pojedinačnu utakmicu odigrao je Trae Young za Atlantu. Ubacio je 56 poena, a imao je i 14 asistencija, no unatoč tome njegov je sastav upisao poraz na gostovanju kod Portlanda koji je slavio 136-131. Inače, vrijedi naglasiti i kako je Young kroz cijelu utakmicu imao odličan šut (ukupan 17-26, za tri poena 7-12 i 15-15 s linije slobodnih bacanja).

Dok su dva najbolja strijelca Portlanda izvan pogona (Lillard i McCollum) taj dio posla kod Blazersa je ovaj put odlično odradio Anfernee Simmons koji je ubacio 43 poena, a imao je i sedam asistencija. Gađao je 9-16 za tri poena.

Prvak Milwaukee je iznenađujuće izgubio domaću utakmicu od Detroita, sastava koji i dalje u sezoni nema deset pobjeda (omjer 7-28). Pobijedio je Detroit 115-106 uz dobre predstave Saddiqa Beyja (34 poena i osam skokova) te Josha Jacksona (24 poena). Giannis Antetokounmpo je bio na razini (31 poena, 10 skokova i sedam asistencija), kao i Jrue Holiday (29 poena), ali je kod domaćina zakazao Khris Middleton (10 koševa, 1-6 za tri poena).

DeMar DeRozan s 29 poena i Zach LaVine s 27 poena i dalje su vrući, a njihov Chicago je dobio novu utakmicu. Ovaj put su svladali Orlando 102-98 na domaćem parketu, dok je Memphis iznenadio Brooklyn u gostima gdje je slavio 118-104. Igrač utakmice bio je sjajni Ja Morant koji je ubacio 36 poena uz osam asistencija i šest skokova. Domaćina je, dakako, predvodio Kevin Durant s 26 poena, ali i ne osobito dobrom pucačkom večeri (8-24 ukupni šut, uz 2-8 za tri poena).

Luka Dončić je dobio dvoboj protiv Nikole Jokića, a Dallas je svladao Denver 103-89 na domaćem parketu. Slovenski košarkaš je opet bio na pragu 'triple-doublea', ubacio je 21 koš uz 15 asistencija i osam skokova. Jokić je, pak, ubacio 27 poena, a upisao je i 16 skokova.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Bradley Beal, Spencer Dinwiddie, Kemba Walker, New York Knicks, Utah Jazz, Rudy Gobert, Nikola jokić, Donovan Mitchell, Devin Booker
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE