GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlične predstave Bogdanovića i Zubca

Odlične predstave Bogdanovića i Zubca
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2022 / 09:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Ivica Zubac pružili su odlične predstave u pobjedama svojih momčad u susretima NBA lige.

Bogdanović je zabio 22 koša uz pet skokova u pobjedi Utah Jazza protiv Houston Rocketsa 135-101, dok je Zubac za Clipperse zabio 18 koševa uz osam skokova u pobjedi 119-104 protiv Golden State Warriorsa.

Košarkaši Utaha su šestom uzastopnom pobjedem učvrstili četvrtu poziciju na Zapadu sa skorom 36-21, dok Clippersi u istoj konferenciji drže osmo mjesto sa 29 pobjeda i 30 poraza.

Jazzeri su već nakon prve četvrtine imali 12 koševa prednosti (36-24), a do poluvremena je prednost narasla na velikih 25 razlike (78-53). Ostatak susreta bilo je tek odrađivanje posla.

Za domaćine je bio važan povratak Rudyja Goberta koji je zbog ozljede lista propustio devet susreta.

"Bio sam nervozan. Jedva sam čekao povratak na teren kako bi bio dio ovoga što naša momčad sada radi", rekao je Gobert koji je isključen šest minuta prije kraja susreta zbog druge tehničke. No, domaćin je tada vodio sa 19 razlike.

"Super je već samo njegovo prisustvo. Svi znamo koliko je dobar, koliko je važan za ovu momčad i ofenzivno i defenzivno," rekao je Bojan Bogdanović koji je za 27 minuta zabio 22 koša uz šut 8-14 iz igre, pri čemu je za tri poena gađao 4-7. Bojan je dodao i pet skokova, te dvije asistencije. Najefikasniji je bio Donovan Mitchell sa 30 koševa, šest skokova i sedam asistencija, dok je Jordan Clarkson ubacio 16 koševa.

"Naša kompetitivnost, naša nepopustljivost, čak i kada smo imali 25 koševa prednosti, pomažu nam da uspostavimo pobjedničke navike", poručio je Mitchell.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Kenyon Martin sa 16 koševa, te Eric Gordon i Jaesean Tate sa 14 koševa.

Uspješni su bili i LA Clippersi koji su porazili Golden State Warriorse sa 119-104.

Terance Mann postigao je rekordnih 25 koševa u sezoni, uključujući 14 u odlučujućoj trećoj četvrtini, koju su Clippersi dobili sa 33-19, a dvoznamenkasti broj koševa imali su i ostali starteri kod Clippersa. Reggie Jackson je dodao 19 koševa, a naš Ivica Zubac je za 23 minuta ubacio 18 poena, uz šut 8-10 i dodao osam skokova.

Stephen Curry postigao je 33 koša za Warriorse. Curry je pogodio svojih prvih šest šuteva i postigao 26 koševa u prvom poluvremenu, no u nastavku susreta se "ohladio". Andrew Wiggins i Jordan Poole dodali su po 13 koševa.

U najzanimljivijem susretu večeri Oklahoma City Thunder su gostovanju nakon produžetaka porazili New York Knickse sa 127-123.

Susret će posebno pamtiti Josh Giddey i Tre Mann, dva igrača koje je Oklahoma uzela u prvom krugu drafta u srpnju prošle godine. Giddey je upisao "triple-double" s učinkom karijere od 28 koševa, 12 asistencija i 11 skokova, dok je Mann ubacio rekordnih 30 koševa.

"Madison Square Garden je bila dvorana u kojoj sam najviše želio igrati. Čujete toliko stvari, toliko priča o Gardenu, ja sam ovo gostovanje odavno zaokružio u svom kalendaru," kazao je 19-godišnji Giddey.

Mladi Australac je postao prvi tinejdžer u povijesti NBA s triple-doubleom protiv Knicksa i četvrti igrač koji je zabilježio "trostruko-dvostruki" učinak u svojoj prvoj utakmici u Madison Square Gardenu.

Odličnu predstavu kod Oklahome pružio je i Darius Bazley postigavši 23 koša uz osam skokova. Kod domaćina najefikasniji su bili Julius Randle "triple-doubleom", 30 koševa, 13 skokova i 10 asistencija, dok je Evan Fournier zabio 29 koševa.

Za Oklahomu je to bila tek 18. pobjeda sezone i pretposljednja je na Zapadu, dok su Knicksi na 12. mjestu Istoka sa 25 pobjeda i 33 poraza.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Utah Jazz, Los Angeles Clippers
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE