GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Održana promocija knjige Sinovi

Održana promocija knjige Sinovi
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2023 / 17:27
Autor: SEEbiz
U Zagrebu je održana promocija knjige "Sinovi" autora Siniše Malusa i Andreja Maksimovića, koja se bavi 25. obljetnicom povijesnog uspjeha, trećeg mjesta Vatrenih pod vodstvom legendarnog Miroslava Ćire Blaževića na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Promocija je okupila mnogobrojna lica iz bogate povijesti hrvatskog nogometa, među kojima i visoke dužnosnike Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem.

Jarni, Krpan i Prosinečki prisjetili su se nekih anegdota iz razdoblja osvajanja francuske bronce. Primjerice, Krpana, tada igrača Osijeka, iznenadio je u ljeto 1998. godine susret s predsjednikom Tuđmanom.

- Bilo je to za vrijeme priprema na Bjelolasici, kada nas je posjetio predsjednik Tuđman. Obratio nam se riječima: 'Gdje je onaj moj ratnik?', misleći na mene. Kada sam stao pred njega, kazao mi je: 'Ti si jedini ovdje kome dopuštam da mi se obraća s 'ti'! - ispričao je Krpan, koji je kao mladić u Osijeku bio sudionik Domovinskog rata, što je posebno bilo ganulo tadašnjega kapetana reprezentacije Zvonimira Bobana.

- Zvone mi je na SP-u kazao kako će za vrijeme natjecanja nositi moju akreditaciju. Možete misliti koliko mi je to značilo!

Zlatko Dalić u svome je nastupu istaknuo kako je uspjeh Ćirine generacije bio inspiracija i njegovim vatrenima.

- Mi smo dvadeset godina živjeli u sjeni Ćirinih vatrenih, i stalno smo govorili o njima. Novi vatreni bili su inspirirani njima. Ćiro Blažević je moj mentor, moj nogometni otac, koji me u ovo uveo, dao mi šansu, omogućio mi da napravim sve ovo. Nakon svega što je napravila hrvatska reprezentacija, zahvalan sam mu, kao što sam zahvalan i ostalim izbornicima. Ovo što sada Hrvatska radi je čudo! Mi još nismo svjesni svega toga, i nećemo još dugo biti svjesni, a ono nije uspjeh samo moj i mojih vatrenih, nego svih koji su gradili jedan sustav. Zato treba pročitati ovu knjigu, koja govori o počecima svega toga. A mi ćemo biti i dalje motivirani da ponovno napravimo veliki rezultat – istaknuo je Dalić.

- 1998. godina apsolutno ostavila je duboki trag na sve nas, ja mislim da nema osobe koja se ne sjeća gdje je bila u to vrijeme. Svi smo mislili da se to ne može više ponoviti, ali zahvaljujući Zlatku Daliću i njegovim vatrenima i to se dogodilo. Bilo je to ljetno vrijeme, a kako nismo baš u sve to puno vjerovali, organizirali smo si godišnje odmore. Odjednom je trebalo proizvoditi dosta stranica, a meni su naslovnice koje sam tada radio najdraže otkad sam u novinarskom i uredničkom poslu. U središtu ove knjige naravno naš je Ćiro, čovjek koji je zadužio hrvatsku medijsku scenu kao malo koja osoba. Kada niste imali o čemu pisati, onda ste nazvali Ćiru. Puno anegdota je u ovoj knjizi, puno osobnih sjećanja i doživljaja i priča, a Večernji list sretan je sretan i zadovoljan što smo i mi dio ove priče – kazao je glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza činili su i počasni predsjednici Branko Mikša i Mladen Vedriš, dopredsjednik Slavko Prišćan, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, odnosno predstavnici proslavljene generacije hrvatskog nogometa koja je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj osvojila broncu - Robert Prosinečki, Robert Jarni i Petar Krpan, koji su podijelili osobne dojmove o svom odnosu s legendarnim Ćirom.

U nemogućnosti dolaska, video-pozivom javili su se Zvonimir Boban i Igor Štimac, prenosi HNS.

Tagovi: knjiga Sinovi, sinovi, Andrej Maksimović, Siniša Malus, Robert Jarni, Zlatko Dalić, Robert Prosinečki, Petar Krpan
PROČITAJ I OVO
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE