GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Održana sjednica Izvršnog odbora HNS-a

Održana sjednica Izvršnog odbora HNS-a
HNS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2022 / 18:03
Autor: SEEbiz
SOLIN - U Solinu je održana osma sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je, između ostaloga, donesena odluka o nazivima natjecanja muškog nogometa, počevši od predstojeće natjecateljske godine.

Donesena je odluka kako će se najviši stupanj natjecanja u muškom nogometu ponovno zvati Hrvatska nogometna liga, dok će se drugi, treći i četvrti stupanj zvati, redom, Prva nogometna liga, Druga nogometna liga i Treća nogometna liga. Naknadno je moguće ovim nazivima pridodati ime naslovnog sponzora pojedinog stupnja natjecanja, objavio je HNS.

"Željeli smo na neki način izdvojiti prvi stupanj natjecanja, a opet, dati dodatnu važnost nižim stupnjevima natjecanja, pa smo pritom razmatrali nekoliko rješenja. U konačnici, odlučili smo prvom stupnju natjecanja vratiti prvotni i prepoznatljivi naziv, Hrvatska nogometna liga, koji se uvriježio među navijačima, u javnosti i u medijima, čega smo bili svjedoci i proteklih godina dok je naziv bio Prva liga, ali smo ipak svi govorili da je to naša - HNL," kazao je predjednikHNS-a Marijan Kustić.

"Time smo odali počast povijesti i prepoznatljivosti koju HNL ima, i pritom izbjegli međunarodne izraze poput "premijernog" ili "elitnog" koji u hrvatskom nogometu nemaju tradiciju. Također smo dali na važnosti klubovima drugog, trećeg i četvrtog stupnja te ćemo nastaviti sustavno jačati marketinške, promotivne i komercijalne aspekte svih natjecanja," dodao je Kustić.

Izvršni odbor je također prihvatio odluku o raspodjeli sredstava od ugovora za TV prava, pri čemu će daleko najveći dio "kolača" ići prema klubovima Hrvatske nogometne lige - 9.33 milijuna eura. Ostatak sredstava bit će usmjeren prema Prvoj nogometnoj ligi, 1. ŽNL, 1. HMNL, HNK za mladež, HNK za žene i HNK u malom nogometu.

Usvojeni su novi Pravilnik o nogometnim natjecanjima, Pravilnik o suradnji klubova, izvješće o licenciranju za natjecateljsku godinu 2022./23., izvješće o organizaciji nogometnih kampova u Australiji i SAD-u te dokument Osnove veteranskog nogometa.

Izvršni odbor je također donio odluku o kupnji umjetne trave potrebne za izgradnju još sedam travnjaka u županijama diljem zemlje.

Foto: Hrvatski nogometni savez

Tagovi: Hrvatski nogometni savez, Marijan Kustić, Hrvatska nogometna liga
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE