GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Olimpijske igre bez gledatelja?

Olimpijske igre bez gledatelja?
DVOJBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2020 / 07:00
Autor: Matej Balen
TOKYO – Japanske vlasti inzistiraju na nesmetanom provođenju organizacije Olimpijskih igara, dok je japanska javnost u strahu od širenja virusa, i traži odgodu ili potpuno otkazivanje.

I dok se sve veći broj sportskih događaja u Europi i Aziji stavlja pod znak pitanja, japanska vlada pod vodstvom Shinzo Abea niti ne pomišlja na promjenu termina najvećeg sportskog događaja u ovoj godini, neovisno o trenutnom globalnom razvoju situacije sa epidemijom koronavirusa.

Olimpijske igre u Tokiju su trebali biti svojevrsni vrhunac političke moći Shinzo Abea, koji je imao velika očekivanja od ovoljetnih igara u koja je Japan već uložio 25 milijardi USD. Već bi i potencijalna odgoda donijela velike financijske gubitke za japansko gospodarstvo, a donijela i vjerojatni pad karizmatičnog japanskog lidera.

Njegov šef kabineta je izjavio kako se pripreme za olimpijadu nastavljaju prema planu, uz smanjivanje ceremonija vezanih za predaju olimpijske baklje zbog trenutne situacije s virusom. Izazvalo je to javno nezadovoljstvo u Japanu, posebno nakon Abeovog dramatičnog obraćanja naciji prošli tjedan, kada je on bez konzultacija sa odgovornim resorima samoinicijativno prekinuo školsku godinu i tražio od poduzeća da za svoje zaposlenike maksimalno prakticiraju rad od kuće.

Protestne poruke su se počele javljati na ulicama Tokija koje najavljuju bojkot igara, a pojedine sportske federacije su se raspitivale o mogućnosti održavanja Olimpijade bez gledatelja zbog opće sigurnosti. Svaki sportski događaj na igrama će donositi i nelagodu uvodnog medicinskog pregleda na ulazu, za svakog posjetitelja, što će poticati strah i nelagodu.

Izvjesno je da će posjećenost ovogodišnjih Olimpijskih igara sasvim sigurno biti smanjena, zbog očekivane manje posjećenosti iz dalekoistočnih zemalja najviše pogođenih epidemijom, Kinom i Korejom. A potrebno je i vidjeti koliki će broj ljudi iz Amerike i Europe biti voljan letjeti u Aziju već u srpnju mjesecu.

Prema ugovoru sa zemljom organizatorom, odluku o otkazivanju može donijeti i Međunarodni olimpijski odbor.

Tagovi: Olimpijske igre u Tokiju, Međunarodni olimpijski odbor, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE