GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Olmo na meti jednog od najvećih klubova na svijetu

Olmo na meti jednog od najvećih klubova na svijetu
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2021 / 11:03
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Svima je bilo jasno da će Dani Olmo (23) daleko dogurati. Stigao je na Maksimir iz La Masije, doslovno je pobjegao iz Barcelone kako bi se igrački razvio u Dinamu preko kojeg je stigao i do španjolske reprezentacije.

Odlazak u Red Bull Leipzig bio je logičan korak u Olmovoj karijeri, a sada se čini da je vrijeme da krene prema najvećim klubovima.

Dinamo i Red Bull Leipzig za Danija Olma (23) bile su samo usputne stanice na putu do samog vrha europskog i svjetskog nogometa. Bilo je samo pitanje dana kad će najveći klubovi krenuti u borbu za njegove usluge. U stvari, ta borba traje već neko vrijeme, a sada su njemački mediji plasirali novu senzaciju, piše tportal.

Prema pisanju njemačkog sportskog dnevnika SportBild, Dani Olmo je u najozbiljnijim kombinacijama za dolazak u Real Madrid! Ova je vijest plasirana planski, u vrijeme Europskog nogometnog prvenstva, bez obzira na to što Olmo s 'bikovima' iz Leipziga ima ugovor do ljeta 2024. godine.

No, sad je najbolje vrijeme za pregovore, a Real je - kako tvrde njemački mediji - ozbiljno zainteresiran. Bez obzira na to što Red Bull Leipzig za Olma traži najmanje 60 milijuna eura odštete! To je službeni stav kluba, no kad krenu pregovori, ako se radi o ozbiljnom poslu, Olmo bi mogao Leipzig zamijeniti Madridom za 'samo' 50 milijuna eura. No, pitanje je ima li Real toliki novac...

Drugi je problem još i veći. Olmo je dijete Barcelone i pitanje je hoće li pristati na transfer u 'mrski' Real. Dovoljno mu je teško bilo kad je odlazio iz Barce u Dinamo, malo je vjerojatno da će pristati na transfer u redove najvećeg protivnika. Radije će pričekati da ga se Barcelona 'sjeti', pa da se vrati tamo gdje je sve i počelo.

U isto vrijeme je interes za Olma pokazao i Manchester United. 'Crveni vragovi' su dobro pokriveni na njegovoj poziciji - prije svih je tu Bruno Fernandes, pa i Jesse Lingard, dok je sudbina Juana Mate na Old Traffordu neizvjesna. Sigurno je da bi Ole Gunnar Solskjaer želio u momčadi imati igrača kao što je Olmo. I da, Unitedu novac - nije problem.

Ali problem je konkurencija jer bi navodno i Jürgen Klopp želio Olma. Na Anfieldu će ovog ljeta biti prometno, očekuje se velik broj odlazaka najvećih zvijezda (Wijnaldum je već otišao, a mogli bi Salah, Firmino, Milner...), pa ni Liverpool ne bi bio nimalo loš odabir za Danija Olma!

U cijeloj priči još jedan klub ima razloga za zadovoljstvo. Na Maksimiru pozorno prate što se događa s mogućim transferom jer Dinamo će - ako RB Leipzig proda Olma - dobiti 20 posto od tog transfera. Ovisno o visini transfera, 'modri' bi vrlo lako mogli zaraditi između 10 i 12 milijuna eura. Ni orali, ni kopali, a milijuni eura stižu u klupsku blagajnu...

Tagovi: Dani Olmo, Dinamo, RB Leipzig, Ole Gunnar Solskjaer, Liverpool, Manchester United, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE