GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Olmo sve bliže povratku u matični klub

Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 12:02
Autor: SEEbiz
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.

Tijekom posljednjih nekoliko prijelaznih rokova govorilo se o njegovu odlasku iz RB Leipziga, no glasine su osobito česte posljednjih dana, odnosno uoči skorašnjeg završetka sezone. Španjolski Mundo Deportivo je 20. travnja objavio tekst pod naslovom "Krenula je operacija Olmo. Situacija je već jako ozbiljna" u kojem govori o interesu Barcelone, a priču sada ima i njemački Bild, a prenosi Index.

Bild piše da Olmo, čiji ugovor s Leipzigom vrijedi do ljeta 2027. godine, ima otkupnu klauzulu od 60 milijuna eura. Navodno ga žele neimenovani engleski klubovi, koji još nisu povukli konkretan potez, no najozbiljnije se spominje Barcelona. Bild dodaje da su Olmovi zastupnici protekli tjedan održali "tajni sastanak" u katalonskom gradu, no na njemu navodno ništa nije dogovoreno.

Iako, barem prema tvrdnjama Bilda, posljednji sastanak nije bio osobito uspješan, moguće je da će Olmo u skoroj budućnosti potpisati svoj najbolji ugovor s najvećim klubom u kojem je igrao seniorski nogomet. Kada bi to bila Barcelona, fantastični ofenzivac vratio bi se u sredinu u kojoj je započeo karijeru.

Podsjetimo, Olmo je kao 16-godišnjak stigao u Dinamo i u zagrebačkom se klubu zadržao do 2020., kada ga je Leipzig kupio za 29 milijuna eura. Uz taj iznos, Dinamo čeka 20 posto zarade koju njemački klub bude imao prilikom Olmovog idućeg transfera.

Ako je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu zaista 60 milijuna eura, jasno je da njihov profit iznosi 31 milijun eura u odnosu na ono što su za igrača platili Dinamu. Dinamo bi, pak, od toga dobio 20 posto ili 6.2 milijuna eura.

Olmo je ove sezone imao problema s ozljedama, pa je zasad na 23 nastupa, osam pogodaka i pet asistencija. Redovno igra za Španjolsku, za koju ima 33 nastupa i osam golova, i s kojom će gotovo sigurno nastupiti na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura.

Tagovi: olmo, leipzig, barcelona, dinamo
PROČITAJ I OVO
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
KOŠARKA
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
LJUBLJANA - Španjolac Chechu Mulero od sljedeće će sezone biti sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Olimpija, objavili su Ljubljančani na internetskoj stranici. Na toj će poziciji zamijeniti Vlada Ilievskog kojemu na kraju ovog natjecateljskog roka istječe ugovor.
Lopetegui preuzima West Ham
DOGOVOR
Lopetegui preuzima West Ham
LONDON - Engleski prvoligaš West Ham postigao je dogovor sa španjolskim tenerom Julenom Lopeteguijem da na klupi zamijeni Davida Moyesa, pišu engleski mediji.
Bjelica dobio otkaz u Unionu
TRENERI
Bjelica dobio otkaz u Unionu
BERLIN - Nenad Bjelica je dobio otkaz u Union Berlinu, objavio je danas na svojim službenim stranicama njemački prvoligaš.
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE