GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oršić i Majer golčinama donijeli pobjedu Dinamu u derbiju

Oršić i Majer golčinama donijeli pobjedu Dinamu u derbiju
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 19:59
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Dinamo je u zaostalom susretu 13. kola na Maksimiru pobijedio Hajduk 3:1. Hajduk je poveo golom Caktaša u 6. minuti, a onda je Mislav Oršić s dva krasna gola u 15. i 18. minuti kreirao veliki preokret i donio Modrima vrijednu pobjedu. Treći gol za Dinamo zabio je Lovro Majer u 84. minuti.

U prvih 45 minuta gledali smo fantastičan nogomet. Bilo je to možda i najzanimljivije i najkvalitetnije poluvrijeme ove sezone u HNL-u.

Hajduk je počeo odlično. U petoj minuti je Caktaš pogodio vratnicu, a minutu kasnije je Vušković nakon kornera glavom zabio za 0:1.

Dinamo je dvije minute kasnije tražio kazneni udarac nakon dvojbenog duela Majera i Simića. Sudac Zebec tražio je pomoć VAR sobe, a onda je pustio da se igra dalje.

Minutu kasnije Dinamo je zabio. Petković je lijepo pogodio sa 16 metara, ali gol mu je poništen jer je asistent Gavranović bio u zaleđu.

A onda u samo tri minute veliki preokret u režiji sjajnog Mislava Oršića. U 15 minuta je zabio možda i najljepši gol sezone. Petković mu je dodao, a krilni igrač Modrih s 18 metara pogodio je suprotne rašlje Kalinića. Tri minute kasnije Oršić je iskoristio to što je obrana Hajduka bila visoko, sjurio se prema golu, slomio je Simića, i s desetak metara pogodio je iste one rašlje kao i tri minute kasnije.

Do kraja poluvremena igra se smirila, nije bilo nekih velikih šansi, a Zoran Mamić je u prvih 45 minuta napravio čak četiri zamjene.

U nastavku Hajduk je bio puno bolja ekipa. Dinamo je u drugih 45 minuta praktički nestao s terena, a gosti su redali šansu za šansom. Umut je pogodio gredu i promašio čisti zicer, Jakoliš je glavom tukao zamalo pokraj vratnice, a Livaković je čudesno, refleksnom paradom obranio udarac Dolčeka. Dinamo je odigrao jako loše drugo poluvrijeme, ali je ipak uspio do kraja zabiti i treći gol. Lovro Majer je efektno škaricama zabio iz prvog udarca Dinama u drugom poluvremenu.

DINAMO: Livaković - Moharrami - (od 16. Perić), Lauritsen, Theophile-Catherine (od 46. Franjić), Gvardiol - Ademi, Ivanušec - (od 33. Jakić), Oršić, Majer - Gavranović (od 46. Kastrati), Petković. Trener: Zoran Mamić.

HAJDUK: Kalinić - Todorović, Vušković, Simić, Čolina - Jurić (od 78. Nejašmić) - Jakoliš (od 69. Diamantakos), Atanasov, Jradi (od 46. Dolček), Caktaš - Umut Nayir. Trener: Paolo Tramezzani.

Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Zobenica (Velika Gorica) i Crnčić (Vrbovec). Četvrti sudac: Bel (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Kezele. Delegat: Vučemilović (Osijek).

Stadion Maksimir. Bez gledatelja.

Žuti kartoni: Jradi (25, povlačenje), Franjić (48, preoštar start), Jakoliš (49, preoštar start), Jurić (75, preoštar start), Perić (79, start s leđa)

Foto: Igor Šoban, Pixsell

Tagovi: Mislav Oršić, Lovro Majer, Dinamo, Hajduk, Dominik Livaković, Zoran Mamić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE