GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek potvrdio da je Bjelica novi trener

Osijek potvrdio da je Bjelica novi trener
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2020 / 10:38
Autor: SEEbiz / Index.hr
OSIJEK - Loš ulazak u sezonu Osijek je odlučio preokrenuti spektakularnom promjenom na klupi.

Navijačima Osijeka ne treba objašnjavati što znači "Jedan je..."

Sinoć je, nakon samo jednog boda u prva tri kola protiv Dinama, Hajduka i Slavena, smijenjen Ivica Kulešević, a novi trener Nenad Bjelica bit će službeno predstavljen danas u 13 sati.

Debi na trenerskoj klupi Osijeka imat će 12. rujna u derbiju protiv Rijeke na domaćem terenu. Pet dana kasnije, također na Gradskom vrtu, čeka ga i veliki test u pretkolu Europa Lige, Basel.

Osijek je dolazak novog trenera najavio jutros teaserom na službenom Twitteru, statusom u kojem piše samo "Jedan je..."

Aluzija je jasna. Dok je kao kapetan vodio Osijek, navijači tog kluba su obožavanom vođi i simbolu kluba pjevali "Bjelica Nenad, jedan je Bjelica Nenad..." na melodiju evergreena Guantanamera.

Nešto kasnije Osijek je na Twitteru bio daleko otvoreniji i uz dobrodošlicu kući objavio ime novog trenera:

Neprežaljena 2000./2001, kada je Bjelica nezaboravnu momčad Osijeka vodio prema nevjerojatnim pothvatima

Kohorta i simpatizeri Osijeka s nostalgijom se sjećaju dana kada su Bjelici pjevali ode i neprežaljene sezone 2000./2001. Tada je legendarna momčad, koju je s klupe vodio Stanko Mršić, a na terenu "Bjelica Nenad", i za koju su igrali nezaboravni Jozo Gašpar, Ivo Ergović, Damir Vuica, Dumitru Mitu, Mato Neretljak, Bakir Beširević... bila jesenski prvak HNL-a, a u Kupu Uefa šamarala je Brondby u Kopenhagenu i Rapid u Beču.

Osijek predvođen Bjelicom došao je blizu nevjerojatnim visinama, ali je bez njih ostao nakon prve utakmice 3. kola europskog kupa, kada je Osijek nakon pobjede 2:0 nad praškom Slavijom na uzvrat otišao kao na izlet. Obilo mu se to od glavu jer je izgubio 1:5. Nakon toga je uslijedio strmoglavi pad: predsjednik Novalić je uhićen, kapetan i najbolji igrač Nenad Bjelica prodan je u Kaiserslautern.

Slijedio je strmoglavi pad. Međutim, dva desetljeća kasnije Osijekovi mađarski vlasnici, koji puno ulažu u momčad i novi stadion, žele naslov prvaka i trajanje u Europi. Zato su doveli igračku legendu Osijeka, koja je briljirala na zadnjoj trenerskoj gaži.

Bjelica je pretprošle sezone u Europa ligi donio Dinamu prvo proljeće u Europi, a prošle je do zadnjeg kola bio u igri za prolazak skupine Lige prvaka. Nakon toga se tijekom korona-krize s Mamićima zakačio oko novca i morao je otići. Slobodan je od travnja i bio je u pregovorima s turskim velikanom Fenerbahčeom, ali ti pregovori nisu bili uspješni.

Bjelica u Osijek dovodi stožer s kojim je radio i u Dinamu, postigao povijesne uspjehe, podignuo kroz Ligu prvaka cijene igrača te vratio navijače na Maksimir. U Bjeličinom stožeru bit će Rene Poms, Nino Bule, trener golmana Silvije Čavlina, kondicijski treneri Martin Mayer i Karlo Reinholz te analitičar Jasmin Osmanović. Kako neslužbeno doznajemo, plaća Bjelice i stožera na godišnjoj razini je oko milijun eura, no klub te podatke neće iznositi javno.

No govorit će se o ciljevima koji su porasli s obzirom na velika ulaganja u klub proteklih godina. Bjelica bi Osijek trebao uključiti u borbu za naslov prvaka, a već se govori i o igračima koje želi dovesti u Gradski vrt. Želje su mu Endri Cekici, 23-godišnji Albanac koji igra krilnu poziciju u Olimpiji iz Ljubljane, potom dinamovac Mario Šitum, a spominje se i bivši reprezentativac Marko Pjaca koji je kao igrač Juventusa na posudbi u Anderlechtu.

Kao trener Dinama Bjelica je uvijek s posebnom energijom dolazio pred osječku publiku, a u posljednjem derbiju je dobio i crveni karton. Sada će biti na drugoj strani i pokušati opravdati ulaganja Uprave.

Prije Dinama Bjelica je bio trener u Austriji, Italiji i Poljskoj. Trenersku karijeru je započeo u Kärntenu, nastavio u Lustenau, WAC-u, Austriji Beč, talijanskoj Speziji i poljskom Lech Poznanu, prije no što je u svibnju 2018. godine potpisao za klub iz Maksimira.

Tagovi: Nenad Bjelica, NK Osijek, Endri Cekici, Mario Šitum, Marko Pjaca, Ivica Kulešević, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE