GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek srušio Hajduk i preuzeo vrh

Osijek srušio Hajduk i preuzeo vrh
HNL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 17:29
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - U derbiju 20. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Hajduk sa 2-0 preuzevši vrh ljestvice s tri boda više od Dinama.

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica, a možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Hajduk ostao s igračem manje nakon što je isključen Nihad Mujakić.

Osijek je s igračem više zabio dva gola,a strijelci su bili Laszlo Kleinheisler (59) i Ramon Mierez (89).

Otkako je Nenad Bjelica preuzeo Osijek, momčad ima devet pobjeda u devet domaćih prvenstvenih utakmica, uz gol razliku 17-2. Dodajmo i kako Osijek u posljednjih šest domaćih utakmica nije primio gol (Dinamo, Šibenik, Varaždin, Istra, S. Belupo, Hajduk), a postigao ih je deset.

Za njegovog kolegu na suparničkoj klupi, Talijana Paola Tramezzanija bio je to već treći poraz u pet susreta otkako je preuzeo splitski sastav.

Osijek je već u trećoj minuti mogao do vodstva. Nakon Simićeve pogreške, Mierez se našao u dobroj šansi, no obranio je Kalinić. Osam minuta kasnije Hajduk je umalo ostao s igračem manje. Simić je na centru izgubio loptu, Mierez je krenuo prema vratima, no Simić ga je povukao za dres i napadač Osijeka je pao. Sudac Ivan Bebek je pokazao žuti karton za Hajdukova stopera, a svoju odluku je provjerio pregledavši tv snimku ostavši dosljedan.

Hajduk je najbliže golu bio u 30. minuti kada je Atanasov pucao, ali pored gola. Možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je gostujući branič Nihad Mujakić isključen zbog drugog žutog kartona nakon što je prvog zaradio u posljednjoj minutu prvog dijela.

Osam minuta kasnije domaćin je poveo sjajnim pogotkom Kleinheislera. Bohar ga je proigrao na 18 metara od suparničkih vratiju, varkom se Mađar oslobodio Jurića i onda neobranjivim udarcem desnom nogom naciljao gornji lijevi kut ispruženog, ali nemoćnog Kalinića.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Mierez pogotkom u 89. minuti. Argentinski napadač je pobjegao obrani Hajduka i mirno zabio pokraj Kalinića.

Kasnije se sastaju Lokomotiva i Rijeka. U nedjelju su na rasporedu dva susreta, sastaju se Šibenik - Varaždin, te Istra 1961 - Dinamo, a kolo u ponedjeljak zatvaraju Slaven Belupo i Gorica.

Osijek je pobjedom protiv Hajduka ponovo preuzeo vrh ljestvice sa 45 bodova, tri više od Dinama, dok je Hajduk ostao na petoj poziciji sa 23 boda.

Tagovi: Nenad Bjelica, NK Osijek, Hajduk, Laszlo Kleinheisler, Ramon Mierez
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE