GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek želi Nenada Bjelicu

Osijek želi Nenada Bjelicu
ŽELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz / tportal
OSIJEK - Pandemija koronavirusa 'presudila' je Nenadu Bjelici koji je zbog neslaganja s poslovnom politikom čelnika Dinama tj. rezanjem plaća igračima i stručnom stožeru sredinom travnja napustio Maksimir.

Od tada su ga povezivali s nekim turskim velikanima, bilo je ponuda iz arapskog svijeta, Kine... Trenutno je Nenad Bjelica i dalje na odmoru, ali čini se kako je vrlo blizu novom angažmanu.

'Većina ponuda uglavnom mi stiže iz inozemstva. Ima tu i razgovora s klubovima iz 'lige petice', ima iz nekih manjih liga, ali vrlo atraktivnih klubova, tako da ćemo vidjeti što će biti', otkrio je nedavno planove bivši trener Dinama Nenad Bjelica i napomenuo:

'Ponude iz Saudijske Arabije, Emirata, Katara i Kine odbijao sam, za sada me ne zanimaju...

A onda je kao grom iz vedra neba prije nekoliko dana stigla bombastična najava kako Nenad Bjelica preuzima Osijek! Da, to je njegov grad, njegov klub, u ovom trenutku izuzetno stabilna sredina s izdašnim proračunom te velikim ambicijama u Hrvatski Telekom Prvoj ligi i Europi.

'Osijek je moj grad i moj klub, klub mojeg djetinjstva. Tako da... Zašto ne?!', komentirao je te informacije Nenad Bjelica, ali i upozorio:

'No, nitko me iz Osijeka još nije zvao...'

No, kako tportal doznaje iz izvora bliskih čelnicima Osijeka, ipak se nešto 'kuha'. I to opasno...

Naime, mađarski vlasnici predvođeni Lorincom Meszarosem, bliskim suradnikom i prijateljem mađarskog predsjednika Viktora Orbana, odlučili su 'upucati' još novca u klub, a sve kako bi privukli i na duže vrijeme angažirali Nenada Bjelicu.

Uvjereni su kako baš s Bjelicom na klupi imaju naviše šansi da u sljedeće dvije do tri sezone ostvare zacrtani plan, a to je prvo srušiti dominaciju Dinama u Hrvatskoj, a potom i plasman u skupinu Lige prvaka! Podsjetimo, u Osijeku se naveliko gradi novi stadion i najmoderniji trening-centar u ovom dijelu Europe, jedan je to od temelja na kojima mađarski ulagači planiraju uzdizanje europskog Osijeka.

Novi detalj u cijeloj priči je pojavljivanje Ivana Kosa. Da, u akciju dovođenja Nenada Bjelice uključen i nekadašnji predsjednik Hajduka Ivan Kos (38), rođeni Osječanin čiji je otac svojedobno i sam bio predsjednik NK Osijek. Prema nekim informacijama, mađarski vlasnici imaju u planu uskoro predsjedničku fotelju Osijeka ponuditi baš Ivanu Kosu.

Prije mjesec dana Ivan Meštrović je odstupio s mjesta predsjednika te je ostao u klubu kao predsjednik Udruge Škole nogometa Osijek, s time da mu je funkcija isključivo posvetiti se završetku izgradnje novog nogometnog stadiona i kampa na Pampasu. Novim klupskim predsjednikom imenovan je dotadašnji potpredsjednik Ferenc Sakalj, inače dugogodišnji prijatelj i suradnik vlasnika Lorinca Meszarosa. No, Sakalj se ne bi trebao duže vrijeme zadržavati na čelu kluba jer se priprema teren za Ivana Kosa. Ali, on prije toga mora odraditi veliki posao, a to je - dovođenje Nenada Bjelice!

Kos i Bjelica već su neko vrijeme u kontaktu, i sam je Bjelica priznao kako ga je Kos - još dok je bio na funkciji predsjednika Hajduka - zvao da preuzme momčad 'bilih'. Sad je Kos angažiran u istoj akciji, ali Nenada Bjelicu zove u Osijek.

Prema za sada ipak nepotvrđenim informacijama, Nenad Bjelica se još 'lomi', ali je u isto vrijeme milimetrima udaljen od dolaska u Gradski vrt. Iz Osijeka mu je - uz apsolutni blagoslov 'gazde' Lorinca Meszarosa - stigla financijski nemoralna ponuda.

Navodno bi Bjelica u gradu na Dravi trebao imati plaću ništa manju od one koju je imao u Dinamu, a to je oko milijun i 200 eura. Uz to bi Bjelica u Osijeku imao 'otvorene ruke', bio bi menadžer engleskog tipa, uz to što bi bio prvi trener, praktički bi bio i sportski direktor zadužen za dovođenje pojačanja. Sloboda je to koju u Dinamu nije mogao uživati jer se u taj dio posla intenzivno uključivao sportski direktor Zoran Mamić, a dojam je kako je baš on bio glavni razlog Bjeličinog odlaska iz Maksimira.

Kako god bilo, Dinamo je od travnja završena priča za Nenada Bjelicu, pred njim su novi izazovi. A preuzimanje klupe Osijeka definitivno je jedan od najvećih izazova za trenera koji nikad nije skrivao svoje ambicije. Prednost u cijelom poslu je činjenica da se vraća u 'svoj' klub (iako se Kohorta baš i nije najbolje ponijela nakon što je preuzeo Dinamo!) koji ima izražene i zdrave ambicije u HT Prvoj ligi i Europi. Realno, u ovom je trenutku teško zamisliti veći motiv za Nenada Bjelicu od 'rušenja' Dinama iz kojeg je bio prisiljen otići na takav neprofesionalan način...

Baš bi to trebao biti najveći adut u pokušaju angažmana Nenada Bjelice u Osijeku. Klub je odavno postavljen na zdrave temelje, financijski je stabilan i bez obzira na financijsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa nastavlja sa svim svojim projektima i ulaganjima. Prije svega je to novi stadion, ali i sama momčad koja bi - prema planovima mađarskih vlasnika - u sljedeće dvije ili tri sezone trebala 'napasti' plasman u jednu od skupina Lige prvaka. Za to im treba iskusan trener s jasnom vizijom, a Nenad Bjelica u potpunosti odgovara traženim 'specifikacijama'.

U međuvremenu je momčad Osijeka s aktualnim trenerom Ivicom Kuleševićem započela pripreme za novu sezonu. Prvi će dio odraditi u Mađarskoj, a već 15. kolovoza igra se 1. kolo Hrvatski Telekom Prve lige. U Osijeku će gostovati Slaven Belupo i ne bi trebao biti iznenađen ako će na klupi domaćina sjediti - Nenad Bjelica.

Tagovi: Nenad Bjelica, Osijek, Dinamo, Ivan Kos
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE