GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otkazan probni vaterpolo turnir uoči OI u Tokiju

Otkazan probni vaterpolo turnir uoči OI u Tokiju
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 12:59
Autor: SEEbiz / H

TOKIO - Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju potvrdili su u utorak da su prisiljeni otkazati probni vaterpolo turnir koji je 10. i 11. travnja trebao biti održan u Tatsumi vaterpolo centru.

Japanski mediji navode da je do otkazivanja turnira došlo zbog zabrane ulaska u Japan inozemnim službenim osobama, što je rezultat strogih protuepidemijskih mjera koje su trenutačno na snazi.

Izvještajna agencija Kyodo navodi da bi turnir mogao biti odigran u kasnijem terminu.

Vaterpolo turnir nije jedini testni događaj koji nije održan u predviđenom terminu, a upitno je hoće li biti moguće izvesti i preostalih 17 predviđenih probnih natjecanja.

Naime, Svjetska plivačka federacija (FINA) je još prošli tjedan objavila da razmišlja o premještanju olimpijskih kvalifikacijskih natjecanja koja su bila predviđena za održavanje u Japanu. U travnju (18.-23.4.) je tako u Tokiju trebalo biti održano natjecanje Svjetskog kupa u skokovima u vodu, a za svibanj (1.-4.5.) su bile predviđene olimpijske kvalifikacije u sinkroniziranom plivanju. Krajem sljedećeg mjeseca (29.-30.5.) Fukuoka je trebala ugostiti kvalifikacijska natjecanja u daljinskom plivanju.

Prema podacima iz kalendara natjecanja dostupnim na službenom internetskom portalu FINA-e (fina.org) sva tri spomenuta događaja su otkazana.

Japanski triatlonski savez je u ponedjeljak objavio da je otkazano natjecanje Svjetskog kupa, koje je trebalo biti održano u svibnju u Osaki. Razlozi otkaza vezani su za sadašnje zabrane koje su na snazi kroz protuepidemijske mjere.

Iako se ne radi o testnom natjecanju, to je za 130 triatlonaca iz 30 zemalja trebalo biti jedno od posljednjih kvalifikacijskih natjecanja za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje bi trebale započeti 23. srpnja i trajati do 8. kolovoza.

Tagovi: probni vaterpolo turnir uoči OI u Tokiju, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE