GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otto Barić o stadionu u Kranjčevićevoj: Tomašević radi u stilu Bandića

Otto Barić o stadionu u Kranjčevićevoj: Tomašević radi u stilu Bandića
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2023 / 13:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Poznati arhitekst Otto Barić kaže da je vidio prezentaciju projekta rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj, no vrlo je kritičan prema tom projekti

“To je prvi ozbiljan projekt koji su oni predstavili, svaka čast. Ali postoji jedan veliki problem, postoji GUP Grada Zagreba koji kaže da je na cijelom tom bloku zona gradskog projekta. Gradski projekt neminovno traži natječaj. Ta zona, još gore, predviđa UPU. Ne može se tamo raditi projekt bez da se napravi UPU. Zakon o prostornom uređenju jasno definira… Da nije tragično, bilo bi smiješno. Zakon definira što je rekonstrukcija, a to ne može nikako biti nešto što mijenja volumen, izgled… Jedino što tamo ostaje je namjena, to će biti sportske namjene, a svi ostali elementi se mijenjaju. To ne može biti rekonstrukcija”, govori Barić za N1 televiziju.

“Grad Zagreb nastupa mimo vlastitog GUP-a i mimo Zakona”, kaže dodajući da je ovo vrlo slično načinu na koji je pokojni gradonačelnik Bandić gurao neke svoje projekte bez da je ikoga pitao.

Tagovi: Otto Barić, stadion u Kranjčevićevoj, Milan Bandić, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
SLUŽBENA POTVRDA
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
LIVERPOOL - Dosadašnji trener nizozemskog Feyernooda, Arne Slot, imenovan je novim trenerom Liverpoola.
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE