GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo je Dalićeva postava za odlučuju bitku protiv Rusije

Ovo je Dalićeva postava za odlučuju bitku protiv Rusije
ODLUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2021 / 09:45
Autor: SEEbiz / tportal
SPLIT - Hrvatska nogometna reprezentacija od 15 sati na Poljudu igra odlučujuću utakmicu za izravan plasman na SP 2022. godine. Kalkulacija nema, samo pobjeda protiv Rusa vodi naše 'vatrene' izravno u Katar.

Izbornik Zlatko Dalić do posljednjeg je trenutka skrivao sastav i kombinirao koga će staviti u početnih 11 za današnju utakmicu. Odluka je pala nakon posljednjeg treninga...

'Nemamo nikakvih problema s ozljedama, svi su zdravi i spremni. Nećemo puno mijenjati, ali bez obzira na sastav svi naši igrači su u dobroj formi i bez obzira tko će istrčati vjerujem u njih', rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić dan uoči 'utakmice istine' s Rusijom te naglasio:

'Nemam dilema oko sastava. Ovo što igramo u zadnje vrijeme, tako ćemo igrati. Imamo široki izbor, široki spektar, imamo i nekoliko varijanti prema naprijed.'

Ono 'nećemo puno mijenjati' možemo uzeti relativno jer je nakon posljednjeg treninga na Poljudu jasno da se Dalić odlučio na tri promjene u odnosu na momčad koja je istrčala na Malti u pobjedi 7:1.

Dileme oko golmana nema, na 'svom' će Poljudu u dresu hrvatske reprezentacije istrčati Ivo Grbić, piše tportal!

'Grbić je u ovom trenutku u boljoj formi nego Livaković. Dominik nije izgubio svoje mjesto, on je i dalje vratar broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, ali odlučili smo da brani Grbić. To je odluka iza koje smo svi stali, Grbić ima našu veliku podršku i on će braniti i u Splitu', potvrdio je i sam izbornik Zlatko Dalić.

U isto vrijeme se odlučio na dvije izmjene u obrambenom redu. Kao stoperski par započet će Joško Gvardiol i Dejan Lovren koji 'uskače' umjesto Ćalete Cara. Ima logike jer Lovren igra u Rusiji, bolje poznaje današnje protivnike... Mjesto u prvih 11 'izgubio' je, barem za početak današnje utakmice i Borna Sosa. Umjesto njega će na lijevom beku zaigrati Borna Barišić, a na desnome je Josip Juranović. Kakva ubojita kombinacija iz dva velikana iz Glasgowa - Barišić iz Rangersa, Juranović iz Celtica!

U veznome redu nepoznanica nema, tu su kapetan Luka Modrić i Marcelo Brozović, a ispred njih će ordinirati Mario Pašalić. Na krilima još jedna promjena, Dalić će prednost danas na desnome krilu dati Nikoli Vlašiću, dok će Lovro Majer priliku čekati na klupi. Na lijevoj je strani nedodirljivi Ivan Perišić, a u špici napada Andrej Kramarić.

Najvjerojatnijih prvih 11 hrvatske reprezentacije za utakmicu s Rusijom

Grbić - Barišić, Gvardiol, Lovren, Juranović - Modrić, Brozović - Perišić, Pašalić, Vlašić - Kramarić

Jasno je svima da ni ostali 'vatreni' koji će utakmicu započeti 'na klupi' nisu zaboravljeni. Zlatko Dalić i na Poljudu najozbiljnije računa na Lovru Majera, Brunu Petkovića, Marka Livaju, Mislava Oršića, Luku Ivanušeca..., već ovisno o tome kako će se utakmica s Rusima razvijati. Nadamo se pozitivno po nas... Preko Rusije do Katra! Sretno, 'vatreni'!

Tagovi: Zlatko Dalić, Ivo Grbić, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Josip Juranović, Luka Modrić, Ante Budimir, Ante Rebić, Marcelo Kovačić, Lovro Majer, Rennes, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE