" />
"> Pallotta ostaje vlasnik Rome | SEEbiz.eu

Pallotta ostaje vlasnik Rome

Pallotta ostaje vlasnik Rome
VLASNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 11:12
Autor: SEEbiz / H

RIM - Američki milijarder James Pallotta, koji je vlasnik AS Rome, odbio je ponudu "Friedkin Grupe" za preuzimanje talijanskog nogometnog prvoligaša. To znači da će Pallotta ostati vlasnik Rome, objavili su talijanski mediji.

Početkom godine američka "Friedkin Grupa" ponudila je 710 milijuna eura i Pallotta je bio spreman prihvatiti tu ponudu. No, pandemija covida-19 nanijela je veliku štetu nogometnim klubovima. Osim toga, Roma je nedavno objavila da je u posljednjih 12 mjeseci ostvarila značajan gubitak u svom poslovanju, a pitanje je i hoće li se uspjeti plasirati u Ligu prvaka. Roma je peta, a Liga prvaka joj bježi za tri boda.

Zbog toga je "Friedkin Grupa" sada snizila svoju ponudu i nudi 475 milijuna eura. Pallotta je to odbio, te je najavio novi kurs u upravljanju Romom, koji bi se oslonio na igrače iz vlastite nogometne škole.

Pallotta u svom portfelju ima investicijsku tvrtku Raptor Group, a također jedan je od suvlasnika NBA momčadi Boston Celtics. Vlasnik Rome postao je prije devet godina, došavši sa ambicioznim planovima, ali zasad ih nije uspio ostvariti.

Nogometna sezona u Italiji nastavit će se polufinalnim utakmicama domaćeg kupa 13. i 14. lipnja, a Seria A bi trebala krenuti 20. lipnja.

Tagovi: James Pallotta, AS Roma, Friedkin Group
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE