GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pavkov pogodio u nadoknadi za remi Zvezde i Milana

Pavkov pogodio u nadoknadi za remi Zvezde i Milana
REMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 21:21
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Fudbaleri Milana remizirali su sa Crvenom zvezdom 2:2 (1:0) u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, a susret su obeležile neobične situacije.

Milan Pavkov je postigao pogodak u 93. minutu meča kojim je Zvezda poravnala rezultat u poslednjim trenucima meča. Centirao je Falko iz kornera, a napadač crveno-belih se sjajno snašao i prebacio to u dalji ugao Donarume.

Od prvog minuta je Milan zaigrao ofanzivno sa namerom da brzim golom stekne veliku prednost na gostovanju. Već u šestom minutu meča su “rosoneri” zadovoljno slavili nakon gola Semua Kastaljeha. Ipak, glavni arbitar Tasos Sidiropulos je nakon konsultacije sa VAR sobom poništio ovaj pogodak zbog ofsajda!

Nastavio je Milan da napada, dok su crveno-beli u tim momentima uglavnom mislili o odbrani sopstvenog gola. U 12. minutu još jedna sličan situacija. Poništen je i drugi gol Milana, ovog puta jer je Teo Ernandez igrao rukom pre postizanja gola.

Usledio je novi talas napada Milana, koji su krunisani nespretnim autogolom Radovana Pankova u 42. minutu. Probio je po desnoj strani Kastiljeho, ubacio ka sredini, a lopta je završila u mreži nakon klizećeg starta defanzivca crveno-belih.

Crveno-beli su pokušali da iznenade rivala brzim kontranapadom početkom drugog poluvremena i malo je nedostajalo da postignu pogodak. Ivanić je povukao kontru, u jednom momentu je odložio do Bena, koji je predugo čekao i na kraju šutirao previše iskosa.

Ipak, Zvezda je uspela da izjednači sa bele tačke. Kapiten Milana Romanjoli igrao je rukom u kaznenom prostoru svog tima, pa je grčki arbitar odmah pokazao na penal. Nakon dogovora između fudbalera, Kanga je namestio loptu na “kreč” i mirno pogodio donji desni ugao Donarume, koji je pogodio stranu, ali nije uspeo da dohvati tu loptu.

Najsumnjivija situacija na meču bila je u 61. minutu kada je Radovan Pankov oborio Tea Ernandeza, a sudija je dugo razgovarao sa arbitrima iz VAR sobe. Ipak, odluka je ostala, pa je igrač nad kojim je napravljen faul namestio loptu na belu tačku i pogodio za 2:1.

Velika glavobolja za Dejana Stankovića je i crveni karton koji je Milan Rodić zaradio u 77. minutu, pa su crveno-beli morali poslednjih 15 minuta da odigraju sa fudbalerom manje. Još veći problem je što na levog beka neće moći da računa ni u revanšu na “San Siru”.

Drugo poluvreme: Crvena zvezda – Milan 2:2 (Kanga 52p, Pavkov 93 – Pankov 42 ag, Ernandez 61p)

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: Bez publike. Glavni sudija: Tasos Sidiropulos. Pomoćnici: Kostaras, Dimitrijadis, Papadopulos. VAR: Dankert, Štajnhaus.

Crvena zvezda: Borjan, Degenek, Pankov, Milunović, Rodić, Gobeljić (od 74. Gajić), Petrović (od 81. Sanogo), Kanga, Ben (od 61. Falko), Ivanić (od 80. Bakajoko), Falčineli (od 81. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

Milan: Donaruma, Ernandez (od 77. Dalo), Tomori, Romanjoli, Kalulu, Krunić, Benaser (od 39. Tonali), Meite, Kastiljeho, Rebić (od 46. Leao), Mandžukić (od 82. Čalhanoglu). Trener: Stefano Pioli.

Foto: Starsport

Tagovi: Crvena zvezda, AC Milan, Dejan Stanković, Mario Mandžukić, Milan Pavkov, Radovan Pankov, Teo Hernandez
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE