GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perkovac: Imam ideju, znam kostur ekipe

Perkovac: Imam ideju, znam kostur ekipe
NOVI IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2023 / 17:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trofejna dvorana Hrvatskog rukometnog saveza bila je suviše malena da primi sve one koji su željeli prisustvovati predstavljanju novog izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije. Gotovo da nije bilo značajnijeg medija u nas koji nije bio na konferenciji za medije.

Uz novog izbornika Gorana Perkovca, predstavljanju su prisustvovali predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac te glavni tajnik Damir Poljak.

Upravo je predsjednik Grahovac u uvodnom izlaganju ukratko podsjetio zbog čega je došlo do razrješenja cijelog stručnog stožera muške seniorske reprezentacije. Pred reprezentaciju je Skupština HRS-a koja je održana potkraj prosinca 2022., jasno postavila kao minimalni cilj plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj. To nažalost, nije ostvareno i Savez 9. mjesto smatra neuspjehom. Kako je to uz neodlazak na Olimpijske igre i 8. mjesto na Europskom prvenstvu prošle godine osjetan pad vrijednosti hrvatskog rukometa, HRS se odlučio za razrješneje cijelog Stručnog stožera.

"San je svakog trenera, tako i mene, biti hrvatski izbornik. Šteta što nemamo više pripremnih dana da uspijemo nešto više odraditi na taktičkim pripremama i uigravanju ekipu, ali što je, tu je. Imam ideju za naredni period, znam kostur ekipe. Veoma je bitno da ekipa koju sad uspostavimo bude sljedećih pet godina zajedno, uz manje korekcije. Vrlo mi je važan razgovor s Duvnjakom, moram znati može li i želi li još uvijek igrati za reprezentaciju... Cindrićem, Karačićem, Gojunom, tim iskusnijima."

Govorio je i o golmanskoj situaciji: "Budući da ja ne mogu proizvesti novog golmana, morat ćemo iskoristiti to što imamo. Naši golmani imaju kvalitetu, ja ću se najvjerojatnije odlučiti za kombinaciju jednog starijeg i dvojice-trojice mlađih. Znamo da golman dobro brani kad dobro igra obrana. Obrana nam nije bila dobra zadnjih dvije-tri godine."

S potencijalnim članovima stručnog stožera još pregovara pa nije mogao otkriti njihova imena, a naglasio je važnost domaćeg klupskog rukometa: "Najbolje smo rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba. Trenutno to nije moguće, ali ćemo raditi na tome. Volio bih da organiziramo sastanke sa svim trenerima i momčadima lige. Nisam ja najpametniji, svi oni skupa znaju više od mene. Možda ih ja neću poslušati, ali moramo pokušati. Svima nam je u cilju da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu."

Iza novog izbornika je sjajna igračka karijera. On je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. S reprezentacijom Hrvatske pak, osvojio je prve tri medalje s velikih natjecanja, broncu s Europskog prvenstva u Portugalu 1994., srebro sa Svjetskog prvenstva na Islandu 1995. te olimpijsko zlato u Atlanti 1996. Tu su još i dvije zlatne mediteranske medalje. Iza njega je više od 20 godina trenerske karijere u kubovima Švicarske i Njemačke, a vodio je i reprezentacije Švicarske i Grčke. Sve su to jako dobre preporuke za mjesto novog hrvatskog izbornika.

Novi izbornik najprije se zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu na ukazanom povjerenju i podvukao da je to ispunjenje njegovog dugogodišnjeg sna. Zatim je podvukao kako je svjestan odgovornosti i kratkoće vremena koje je pred njim i reprezentacijom. Ali, spreman je zasukati rukave i tko bude mogao pratiti njegove zahtjeve i ideje, a oni nisu mali, bit će dio hrvatske rukometne reprezentacije. Ovih dana izbornik počinje razgovore s igračima i slaganje Stručnog stožera. O svemu tome, javnost će biti na vrijeme upoznata.

Tagovi: Goran Perkovac, Hrvatski rukometni savez, Domagoj Duvnjak
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE