GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pet kandidata za klupu Barcelone

Pet kandidata za klupu Barcelone
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 16:18
Autor: SEEbiz / H

BARCELONA - Nakon što je Barcelona ispustila šest bodova u šest susreta nastavka španjolskog prvenstva, sve se glasnije spominje kako će Quique Setien (61) na koncu sezone napustiti klupu katalonskog velikana.

Setien je preuzeo Barcelonu sredinom siječnja umjesto Ernesta Valverdea, no čini se kako će i on dobiti otkaz.

Barca je u nastavku prvenstva, prekinutog zbog pandemije koronavirusa, ispustila već šest bodova, što je iskoristio Real Madrid preuzevši vrh ljestvice, a do medija sve češće dolaze i vijesti o sukobima u svlačionici.

Navijače Barcelone u petak je dodatno uznemirila vijest kako je najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi (33) prekinuo pregovore o produženju ugovora i spreman je napustiti klub nakon što mu istekne ugovor u ljeto sljedeće godine.

Messi je navodno, odlučio prekinuti pregovore zbog toga što su iz kluba u španjolske medije procurile informacije da je on kriv za sadašnju lošu atmosferu u svlačionici i za otkaz bivšem treneru Valverdeu, a navodno ga frustrira i sadašnja loša kvaliteta igračkog kadra.

Španjolski mediji već licitiraju s imenima mogućeg Setienova nasljednika. Najglasnije se spominje pet imena - bivša klupska legenda Xavi Hernandez (40), Nizozemac Ronald Koeman (57), Argentinac Mauricio Pochettino (48), Španjolac Roberto Martinez (46), te njegov sunarodnjak i trener Barcine B momčadi Javier Garcia Pimienta (45).

Pritisak na Setiena raste. Prvenstvo je možda već izgubljeno, a španjolski mediji sugariraju kako ga može spasiti tek osvajanje Lige prvaka.

Najviše izgleda daje se bivšoj klupskoj legendi Xaviju, koji je u siječnju odbio Barcu jer je smatrao kako još nije vrijeme za njegov dolazak na Camp Nou. Od tada je prošlo više od pola godine i vidjet ćemo kako će sada reagirati na ponudu najdražeg kluba, naravno ako će je i biti.

Medijima je zanimljiv i Argentinac Pochettino, jedan od najcjenjenijih menadžera u Europi. Posebice, nakon što je s Tottenhamom dogurao do finala Lige prvaka. Gaučo je već radio u Španjolskoj gdje je od 2009. do 2012. vodio Espanyol.

Nizozemac Koeman je šest godina igrao za Barcelonu, a na Camp Nou je bio i na počecima svog trenerskog puta kao pomoćnik Luisu van Gaalu.

Nedavno je priznao kako su ga iz Barcelone zvali u siječnju, ali je odbio ponudu jer je želio voditi nizozemsku vrstu na Europskom prvenstvu 2020.

'Imao sam poziv iz Barcelone, ali želio sam održati riječ i voditi Nizozemsku na EURO-u," kazao je za radio Catalunya.

Pri vrhu liste kandidata je izbornik belgijske reprezentacije Roberto Martinez. Španjolac je predvodio "Crvene vragove" do trećeg mjesta na posljednjem svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Barcelona pet kola prije kraja prvenstva ima četiri boda manje od Real Madrida.

Tagovi: Barcelona, Quique Setien, Ernesto Valverde, Ronald Koeman, Xavi Hernandez, Mauricio Pochettino, Javier Garcia Pimienta, Roberto Martinez
PROČITAJ I OVO
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
PRVI ZAJECOVI POTEZI
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
ZAGREB - Novi Dinamov Izvršni odbor u ponedjeljak je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave.
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NBA
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NEW YORK - Još je jedna večer puna događaja za košarkaše u sjevernoameričkoj NBA ligi. Istaknuo se 27-godišnji Amerikanac Jalen Brunson. Zabio je 34 koša i bio ključni čovjek New York Knicksa pod obručima Chase Centera u San Franciscu, dok su Knicksi na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse sa 119-112.
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE