GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petković: Atmosfera u reprezentaciji je fantastična

Petković: Atmosfera u reprezentaciji je fantastična
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2021 / 13:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Atmosfera u reprezentaciji je fantastična, što zvuči čudno s obzirom na prikazano i na očekivanja javnosti, kazao je Bruno Petković na virtualnoj konferenciji za novinare uoči dvoboja sa Škotskom na EURU.

“Ne mogu reći da imamo ikakve probleme u momčadi, družimo se, kolegijalni smo. Sve je na jako dobroj razini. Naš je posao da se to vidi, a teren je jedino mjerilo, to je jedino što nam nedostaje, rezultat koji će nam dati veću dozu samopouzdanja. Škotska je prava prilika da to pokažemo. Škotska? Jako tvrda i čvrsta momčad. Remi s Engleskom dovoljno govori o njima. Tek ćemo pogledati dublje analize. Vidio sam da djeluju jako homogeno, brane se u čvrstom bloku, istrčavaju kontre s nekoliko igrača. Tu smo da se fokusiramo na nas, složimo kako bi što bolje to nama odgovaralo. U tom slučaju kvaliteta bi trebala prevladati. Mislim da će utakmica biti najbolji odgovor na sve. Nema smisla trošiti previše riječi. Utakmica je pravi pokazatelj i jedva je čekamo. Dat će jako puno odgovora. Svi najveći kritičari i najveći podržavatelji dobit će odgovor protiv Škotske”, kazao je Petković, koji je najavio dvoboj sa Škotima u Glasgowu.

“Naravno da će neke kretnje i taktičke stvari biti malo drugačije, ali nas je tu 26, ne vjerujem da će se netko postaviti da on treba igrati. Imamo momčad koja je iznad svakog pojedinca i tako se trebamo ponašati. Svatko treba imati poštovanje prema kolegama i nikad neću reći da ja trebam igrati. Navijači očekuju jako puno, sami dečki visoko su postavili letvicu u Rusiji. Teško je držati taj ritam i ispuniti očekivanja javnosti, ali profesionalci smo. Nalazili smo se u takvim situacijama i Škotska će dati puno odgovora, zakjučio je napadać Dinama.”

Joško Gvardiol u kratkom se razdoblju nametnuo kao starter Vatrenih, bez obzira na to što je najmlađi član reprezentacije.

“Naravno da nisam bio zadovoljan protiv Engleske, jer je rezultat bio negativan. Ne volim gledati individualnu izvedbu, više izvedbu momčadi i konačni rezultat. Volim biti samokritičan prema sebi, jer znamo što je realno, ništa ne treba preuveličavati. Protiv Engleske sam igrao na jako niskoj razini, ali bila mi je to prva utakmica od prve minute na velikom natjecanju, bio je prisutan veliki strah, ali s vremenom će to nestati. Kad se u klubu dogodi poraz, nije bajno i svi gledaju u pod, puni su negativne energije. Međutim, ovdje je sve drugačije, nema okretanja leđa pojedincima, svi su tu kao podrška. Kad si okružen takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema za nadolazeće utakmice.”, kazao je Gvardiol.

Utakmica Škotska – Hrvatska igra se u utorak u 21 sat.

Fotografija: HNS

Tagovi: Bruno Petković, Joško Gvardiol, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
Dalić: Doći će do promjena na popisu
IZBORNIK
Dalić: Doći će do promjena na popisu
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu u sklopu priprema za nadolazeći ACUD Cup koji će se igrati u Kairu.
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
HAJDUK
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
SPLIT - Poraz Hajduka od Lokomotive bi izgleda mogla biti kap koja je prelila čašu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE