GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petković i Majer donijeli Dinamu novo europsko proljeće

Petković i Majer donijeli Dinamu novo europsko proljeće
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 20:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u 16-inu finala Europske lige osvojivši prvo mjesto u skupini K i to kolo prije kraja, u susretu 5. kola Dinamo je kao gost u Rotterdamu svladao Feyenoord sa 2-0 (1-0).

Strijelci za Dinamo bili su Bruno Petković iz kaznenog udarca u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena i Lovro Majer u 52. minuti.

U samoj završnici izjednačenog prvog poluvremena Dinamo je stigao do prednosti. Nakon što je stoper Feyenoorda Spajić morao napustiti travnjak zbog razbijenog čela, uslijedila je brza akcija Dinama u kojoj je Majer prošao po lijevom krilu te uposlio kapetana Ademija u samom srcu domaćeg kaznenog prostora. Ademi se odlučio produžiti loptu do Kastratija čiji je udarac vratar Marsman uspio obraniti, no nakon udarca došlo je do kontakta između Kastratija i veznjaka Feyenoorda Kokcua, koji je zakasnio popuniti prazninu u obrani nastalu izlaskom Spajića, a sudac Kavanagh pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Petković koji je pričekao da se Marsman opredijeli za jednu stranu, a zatim poslao loptu u drugu.

Dinamo je svoju prednost povećao u 52. minuti nakon sjajne kombinacije u kojoj su pasove izmijenili Majer, Petković i Ademi, koji je suočen s Marsmanovim blokom vratio loptu do Majera, a ovaj je s pet metara pogodio praktički nebranjenu mrežu.

Kako je u drugom susretu ove skupine Wolfsberger kao gost u Moskvi svladao CSKA sa 1-0 (1-0) sjajnim golom mladog hrvatskog reprezentativca Darija Vizingera, koji je udarcem s više od 20 metara u 22. minuti svladao Akinfejeva, Dinamo je s učinkom od 11 bodova osigurao prvo mjesto kolo prije kraja. Drugi Wolfsberger ima sedam, treći Feyenoord pet, a posljednji CSKA sa samo tri boda.

U posljednjem kolu za tjedan dana Dinamo će u Maksimiru ugostiti CSKA u susretu bez rezultatske važnosti, dok će Wolfsberger i Feyenoord istovremeno u Klagenfurtu igrati izravni dvoboj za drugo mjesto u skupini koje također vodi u 16-inu finala. Austrijskom sastavu za prolazak je dovoljan i bod, dok je nizozemskom velikanu potrebna pobjeda.

Foto: Feyenoord / Twitter

Tagovi: Bruno Petković, Lovro Majer, Dinamo, Dominik Livaković, Arijan Ademi, Feyenoord
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE