GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petra Marčinko u finalu juniorskog Australian Opena

Petra Marčinko u finalu juniorskog Australian Opena
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2022 / 07:40
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Trenutačno najbolja tenisačica svijeta u juniorskoj konkurenciji, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko izborila je mjesto u finalu Australian Opena, nakon što je u polufinalu nadigrala Amerikanku Liv Hovde sa 6-4, 4-6, 6-4.

Marčinko će se u subotu za naslov boriti protiv 8. nositeljice, 16-godišnje Belgijke Sofije Costoulas koja je sa 6-4, 6-1 pobijedila Australku Charlotte Kempenaers-Pocz.

Pobjedom nad 16-godišnjom Amerikankom Hovde Marčinko je postala prva hrvatska tenisačica koja se probila u finale nekog juniorskog Grand Slam turnira još otkako je 2014. Jana Fett poražena u dvoboju za naslov pobjednice Australian Opena. Ona u subotu može postati četvrtom hrvatskom pobjednicom juniorskog Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji, što je prije nje uspjelo Mirjani Lučić (1997.), Jeleni Kostanić (1998.) i Ani Konjuh (2013.).

Polufinalni dvoboj je imao nekoliko zapleta, a prvi je kreiralo vrijeme u Melbourneu. Naime, nakon što je Marčinko uspjela izjednačiti na 3-3 u prvom setu, nad Melbourne su se nadvili olujni oblaci i uzrokovali prekid dvoboja. Kako nastavak nije bio moguć na terenu broj 5, meč je preseljen u Margaret Court Arenu.

Petra se na početku bolje prilagodila na dvoranske uvjete, napravila 'break' za 5-4 i sigurno odservirala za osvajanje prvog seta.

U drugom setu je Hovde bolje počela i uz prednost jednog 'breaka' povela sa 4-1. Ipak, Marčinko je uzvratila i serijom od tri gema došla do izjednačenja. No, kad je u desetom gemu servirala za ostanak u setu, Petra je propustila 40-15 i napravila dvije dvostruke pogreške, što je Hovde iskoristila i odvela meč u treći set.

Marčinko je na početku dvaput stvarala prednost oduzimanjem servisa suparnici u prvom i trećem gemu, ali kako bi je stvorila tako bi je odmah i izgubila. No, u sedmom gemu je i treći put u odlučujućem setu uspjela slomiti servis suparnice, a potom i potvrditi 'break' zadržavši servis za vodstvo 5-3.

Hovde je uspjela zadržati servis u devetom gemu i natjerati prvu nositeljicu da servira za plasman u finale. Petra je to učinila autoritativno i nakon ukupno 102 minute igre realizirala prvu meč-loptu za plasman u svoje prvo Grand Slam finale.

Tagovi: Petra Marčinko, Australian Open
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE