GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrović: Mršić ima viška igrača na centarskim pozicijama

Petrović: Mršić ima viška igrača na centarskim pozicijama
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 10:07
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Brazil je, uz SAD, najpogođenija država koronavirusom, a na čelu košarkaške vrste te države jest Aco Petrović, bivši hrvatski izbornik, koji bi želio odvesti Brazil na Olimpijske igre u Tokio.

Baš na onaj način na koji je odveo Hrvatsku prema Riju prije pet godina. I to preko Hrvatske, na turniru koji će se krajem lipnja i početkom srpnja igrati u Splitu.

- Puno je nepoznanica u ovom trenutku, razgovarao sam i s ljudima iz FIBA-e, s ljudima iz Brazila sam stalno na zoom sastancima, jer protokol za reprezentacije koje dolaze u Europu za te kvalifikacija još ne postoji. Ono što znam jest da do 9. travnja trebam na FIBA-u poslati popis od 24 igrača između kojih ću birati 12 za Split. Mislio sam čak da imam na završnim pripremama 12 igrača, uz tri rezerve, ali mislim da ću zbog cijele situacije morati skupiti 16 igrača, kako bih imao dovoljnu zalihu u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti jer ćemo se stalno testirati, piše Sportske novosti.

Ima li bar neka naznaka kako i kad bi se Brazil mogao okupiti, vjerojatno u Europi uoči dolaska u Split?

- Mi imamo za sada dogovorena dva pokusa s Poljacima, 22. i 23. lipnja, a onda bi trebali za Split u kojemu trebamo biti 25. lipnja. Da bismo mogli odigrati te pokuse, mi bismo morali doći, zbog 14-dnevne izolacije, oko 6. lipnja. U ovom trenutku možemo samo prejudicirati kako će taj protokol za sve brazilske olimpijske biti u Portugalu, pa se nadam da će to tako biti i s nama koji dolazimo na kvalifikacije, ali jasno, morali bi u tom vremenu i moći trenirati. Puno toga ovisi i o dogovoru FIBA-e s Vladama organizatora kvalifikacije, pa tako i s hrvatskom, jer mi ne bi trebali biti u tretmanu, ne znam, brazilskih turista.

S obzirom da će Hrvatska ovisiti o raspletu doigravanja u NBA lige, čini se da imate čistiju sliku?

- Ono što kod Hrvatske može biti problem, ukoliko svi budu na dispoziciji, jest velika gužva na dvije visoke pozicije, kod mene je tu sve jasno. Veljko Mršić govori kako su to slatke brige, ali bit će mu definitivno teško.

Dario Šarić igra cijelu sezonu na poziciji čistog centra, vidite li ga vi na toj poziciji ili na onoj krilnog centra u Splitu. Pod uvjetom da Sunsi, jasno, ne stignu u finale Zapada?

- Meni je u skiciranju tog turnira važna prva utakmica s Tunisom, jer u njoj potvrđujem polufinale, pa je Hrvatska koja slijedi. Ali daleko od najvažnije ukoliko odradimo Tunis na način na koji to očekujemo. Šarić? Pa on sada igra na petici, ali ja ga u Hrvatskoj očekujem više na četvorci s obzirom na petice s kojima Hrvatska raspolaže. Jer, ako je Šarić na pet, onda je Zubac na klupi, na klupi je Žižić, na klupi je Bilan, pa će to biti komotnije posložiti ukoliko Šarić bude na krilnom centru.

Idemo malo u klupske vode. Aco Petrović i Cibona su neraskidivi dio priče, pa Petrović sve prati. I posljednje događaje, nakon kojih je Cibona ostala sa samo devet igrača za roster ABA lige.

- Tu je napravljena greška u koracima što se tiče Markote. Njega su dovodili tijekom sezone i ako je došlo do konflikta, oni su se morali skupiti, pomiriti, ostati svi na istoj strani do završetka sezone, a onda raspetljavati stvari. Preriskantno je ulaziti u završnicu sezone sa suženim rosterom i bojim se da bi to, što se tiče Cibone moglo biti pogubno u utrci sa Zadrom, Splitom i Goricom. S druge strane, ako Krka dobije Split u ABA ligi, Ciboni će biti neophodna barem jedna pobjeda u regionalnoj ligi. I tu su morali biti pametniji, morao se progutati ponos...

Jeste li se vi ikada vraćali u svlačionicu nakon što ste čuli da je netko zalupio vrata? Događalo se to uvijek pa sigurno i vama kao treneru?

- Ma naravno da se događalo, netko tko je dugo u ovom poslu zna da su takve stvari neminovne. Ali, tu se uvijek treba postaviti iznad situacije, treba gledati prije svega na to kako da svojim potezom ne osakatiš momčad. Trebalo je prespavati noć, sutradan pronaći način za sve to popeglati. U ovakvoj situaciji, njima će nedostajati fizičke moći za završnicu. Čitam kako je Jovanović kazao nakon poraza u Laktašima da je gotovo siguran da će mu momčad ostvariti sve svoje ciljeve. To je hrabra izjava, jer on je sada veoma krhak u broju igrača i više se tu radi o tome što će biti s protivnicima.

Tagovi: Aleksandar Petrović, Veljko Mršić, Dario Šarić, Damir Markota, Cibona
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE