GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pilić: Alcaraz je bolji od Đokovića u tim godinama

Pilić: Alcaraz je bolji od Đokovića u tim godinama
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2022 / 15:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski teniski trener Nikola Pilić za Sportklub govorio je o teniskoj senzaciji Carlosu Alcarazu te Novaku Đokoviću. "On je legitimni nasljednik Velike trojke - izvrsno je građen, dobro se kreće, a ima i odličnu ruku. Ima sve preduvjete da postane novi vladar tenisa", rekao je Pilić za Alcaraza.

"Alcaraz je nešto između Nadala i Federera. Može igrati napadački, a dobar je i obrambeno. Ima nevjerojatnu brzinu winnera, vidjeli ste koliko ih je samo pogodio protiv Đokovića", komentirao je pa nastavio o Alcarazu kao šestom igraču na ATP ljestvici:

"Mislim da već ove sezone može osvojiti Grand Slam. Imat će tri šanse, ali treba uzeti u obzir da će Đoković i Nadal podići nivo igre. Tenis je specifičan sport, kada imate pauzu, to se osjeti na rezultatima. Pogledajte samo koliko Thiemu treba da se vrati na stare staze."

Pilić je rekao kako je Alcaraz bolji od Đokovića i Marina Čilića, s kojima je radio. "Alcaraz je bolji nego što su oni bili u njegovim godinama. Da, bolji je i nego što je bio Novak s 19. Carlos je pametan, lukav i jako zreo za svoju dob", smatra.

"Rekao bih da Novak još uvijek nije u šestoj brzini, već u petoj. Imao je veliku priliku svladati Alcaraza - tri break lopte u završnici drugog seta. Pravi Đoković to ne bi propustio. U drugom kolu Rima protiv Karaceva bio je u petoj i pol brzini. Kada Nole uđe u šestu brzinu, on će biti favorit i na Wimbledonu i na US Openu."

Sljedeći Grand Slam turnir je pariški Roland Garros. "Gledajte, nikad ne treba otpisivati Nadala. Čovjek je 13 puta osvojio Roland Garros, to se neće ponoviti tisućama godina. Novak i on su za mene prvi favoriti, tek onda slijedi Alcaraz."

Tagovi: Nikola Pilić, Carlos Alcaraz, Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE