GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pilić: Novak je najbolji ikada

Pilić: Novak je najbolji ikada
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2021 / 12:57
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Osvajanje Wimbledona Novaka Đokovića jedna je od glavnih tema u svetu sporta, a o svom nekadašnjem pulenu govorio je i nekadašnji Đokovićev trener, Nikola Pilić.

Pilić je bio gost u emisiji „Probudi se“, a čovek koji je jedan od najzaslužnijih za Đokovićev razvoj ka samom vrhu svetskog tenisa je rekao ono što je dosad izbegavao da kaže, bar u javnosti:

„Novinari su me to pitali bar 20-30 puta, a ja nisam odgovarao jer nisam želeo. Ali, sada su tu rezultati, Novak je na svaki mogući način ispred ostalih. Ne želim da umanjim ni Rafaela Nadala, ni Rodžera Federera, ali Novak ima pozitivan skor sa svim teniserima sveta, osvojio je sve turnire iz takozvane „Super devet“ kategorije, jedini je koji je uspeo da osvoji grend slem na svakoj podlozi po dva puta, tako da više nema dileme da je najbolji teniser svih vremena.“

Pilić se osvrnuo i na period dok je Novak od njega učio prve teniske korake, i prisetio se jedne anegdote iz vremena kada je Đoković bio tinejdžer:

„Nisam mogao tada da znam da će biti najbolji na svetu, ali sam znao da će da bude vrhunski igrač. Sećam se jednom prilikom kada je imao 15 godina Novak je pričao sa nekim dečacima, i rekao je da želi da bude svetski broj jedan. Oni su se nasmejali, ja se nisam nasmejao na to. Verovao sam da mož eda ode daleko. Ja sam pre više godina rekao da je Novak za mene mnogo više od teniskog igrača, s obzirom na to kakvu reklamu daje Srbiji, kakve emocije budi kod ljudi koji žive u Srbiji i van Srbije… On je fenomen“, dodao je Pilić.

Đoković je pobedom nad Mateom Beretinijem u finalu Vimbldona došao do brojke od 20 osvojenih grend slem turnira, čime se poravnao sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju titula, a šansu da ih prestigne imaće na US Openu.

Tagovi: Nikola Pilić, Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer, US Open, Adria Tour
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE