GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pilić: Zapadu ne odgovara da Srbija ima najboljeg na svijetu

Pilić: Zapadu ne odgovara da Srbija ima najboljeg na svijetu
PODRŠKA ĐOKOVIĆU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2020 / 14:22
Autor: SEEbiz / Index.hr
BEOGRAD - Legendarni hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić, koji je 2005. vodio Hrvatsku od osvajanja Davis Cupa, a kasnije postao prvi čovjek koji je to uspio s tri različite reprezentacije (s Njemačkom 1988., 1989. i 1993., sa Srbijom 2020.), u razgovoru za Glas Srpske preporučio je Novaku Đokoviću da ode na US Open i osvoji ga.

Još nije sigurno da će se njujorški Grand Slam uopće održati zbog kaotične situacije s koronavirusom u SAD-u, jasno je samo da se mnogi igrači neće pojaviti zbog restrikcija u putovanjima i razdoblja karantene koje zahtijevaju promjene zemalja.

"Ne znam je li već odlučio o nastupu u New Yorku, ali ako može trenirati svaki dan i pripremati se na pravi način, savjetovao bih mu da sudjeluje na US Openu. Iako, pitanje je što će se događati u idućih mjesec dana, jer u Americi još vlada kaos s epidemijom korone, koja dnevno odnese 1000 života", rekao je 80-godišnji Pilić.

Smatra da bi Đoković tamo bio velik favorit, pogotovo zbog izostanka Rogera Federera, a vjerojatno i Rafaela Nadala, ali ipak poziva na oprez.

"Novak je velik favorit, ali to ne znači da će i osvojiti pehar. Morate vezati dva dobra tjedna, ne smijete imati loš dan. Svašta se može dogoditi, nema garancija ni za što", rekao je Pilić i kao glavne Đokovićeve konkurente naveo Dominica Thiema i Alexandra Zvereva.

Pilić smatra da je nepravedan odnos teniskog svijeta Đokovićevo gorivo

Pilić je branio Đokovića od kritika koje su ga zasule zbog debakla s Adria Tourom i smatra da svjetska javnost ne bi na isti način reagirala da se tako nešto dogodilo Federeru ili Nadalu.

"Zapadnom mainstreamu ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svijetu. Zato Federera i Nadala dišu u nebo, a Nole zaslužuje puno više. Takav nepravedan odnos Đokovićevo je gorivo posljednjih desetak godina", smatra Nikola Pilić.

Tagovi: Nikola Pilić, Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer, US Open, Adria Tour
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE