GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Planica: Svjetsko prvenstvo u skijaškim skokovima prvi put bez gledatelja

Planica: Svjetsko prvenstvo u skijaškim skokovima prvi put bez gledatelja
PRESEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 20:38
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Svjetsko prvenstvo u skijaškim skokovima u slovenskoj Planici održat će se krajem ovog tjedna po prvi put bez prisutnosti gledatelja i u uvjetima "balona" jer će natjecatelji biti izolirani od ostalih sudionika natjecanja, a morat će se i testirati na koronavirus, objavili su u utorak organizatori.

Atraktivno natjecanje koje je prošle godine okupilo više od dvadeset tisuća gledatelja iz Slovenije i drugih država ovaj se put mimo tradicije održava u prosincu jer je redovni termin u ožujku ove godine morao biti otkazan zbog pandemije Covida-19, a Slovenski skijaški savez (SZS) objavio je da je sve spremno za početak natjecanja u posebnim uvjetima.

Prijavljeno je 70 skijaša skakača iz ukupno 16 država, no ovaj put održavanje natjecanja diktiraju epidemiološke prilike koje u Sloveniji nisu najbolje, pa je epidemiološke uvjete za skokove i priredbu odredila zdravstvena služba natjecanja.

U tzv. "zelenoj" zoni u Planici na mjestu natjecanja bit će skakači-natjecatelji, njihovo prateće osoblje i serviseri, a u "sivoj" zoni svi ostali. Oni koji su u zelenoj zoni morat će se, uključivši i natjecatelje testirati na koronavirus PCR testom, a ostali brzim antigenskim testom, a između zelene i sive zone neće biti fizičkog kontakta.

Utorak i srijeda predviđeni su za testiranje skakaonice, u četvrtak se održavaju kvalifikacije, u petak i subotu su skokovi u natjecanju za pojedinačni plasman, a u nedjelju ekipno natjecanje.

Svi događaji na prvenstvu započinju popodne u 16 sati, a natjecanje će se održavati pod reflektorima, objavio je SZS.

Tagovi: Planica, skijaški skokovi
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE