GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pobjeda razigrane Njemačke protiv blijedog Portugala

Pobjeda razigrane Njemačke protiv blijedog Portugala
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2021 / 21:18
Autor: SEEbiz / H
MUNCHEN - U dvoboju 2. kola F skupine EURA u Muenchenu su nogometaši Njemačke u subotu svladali Portugal s 4-2 (2-1).

Portugalci su poveli golom Cristiana Ronalda (15), ali su Nijemci preokrenuli s dva autogola, Rubena Diasa (35) i Raphaela Guerreira (39), te golovima Kai Havertza (51) i Robina Goosensa (60), da bi konačan rezultat postavio Diogo Jota (67).

Nijemci, koji su u prvom kolu izgubili od Francuza (0-1), krenuli su u visokom ritmu od početka utakmice i već u 5. minuti Robin Gosens zabija, ali je gol poništen zbog zaleđa Gnabryja nakon intervencije VAR-a.

Nova prijetnja došla je u 10. minuti od Havertza, koji je pucao sa ruba šesnaesterca, ali portugalski golman bio je na pravom mjestu. Dvije minute kasnije dobra akcija po lijevom boku, Kroos puca sa 13 metara iskosa, ali portugalski branič klizećim startom blokira šut.

U jeku njemačkih napada Portugal dolazi do vodstva. Igrala se 15. minuta i nakon kornera za Njemačku uslijedio je kontranapad kojeg je poveo Bernardo Silva i odlično poslužio Dioga Jotu, koji prosljeđuje do Cristiana Ronalda, a on je neometan iz blizine ugurao loptu u mrežu. Cristianu Ronaldu to je bio 107. pogodak za reprezentaciju, ali svjetski rekorder po broju golova u reprezentativnim dresu je Ali Daei (52), koji je za Iran zabio 109 golova.

Dobru igru Njemačka je ipak naplatila sa dva pogotka do kraja prvog poluvremena. U 35. minuti sa desnog boka Kimmich dijagonalom na lijevoj strani pronalazi braniča Gosensa, koji u trku ubacuje u peterac, a portugalski stoper Rúben Dias, koji je pokušao spriječiti Havertza da pospremi loptu u mrežu, na kraju je zabio autogol.

Novi autogol zabio si je lijevi branič Raphael Guerreiro u 39. minuti. Kimmich je s korner linije vratio u peterac, a Guerreiro, koji je čuvao Müllera, postiže autogol.

Početkom drugog poluvremena, u 51. minuti, novi pogodak za Njemačku, ali ovaj puta nije autogol Portugalaca. Nakon duge akcije Gosens ubacuje u peterac, a Havertz iz blizine šalje loptu u mrežu.

Gosens, koji je briljirao na ovoj utakmici, i sam se upisao u strijelce 60. minuti. Dobar centaršut uputio je Joshua Kimmich na drugu stativu, a Gosens pogađa glavom za 4-1.

Portugalci su smanjili zaostatak na 2-4 u 67. minuti iz prekida. Ubačaj na daljnju stativu vratio je Ronaldo, a Diogo Jota sa jednog metra gura loptu u mrežu.

U 79. minuti Njemačka je imala sreće nakon što je Renato Sanches gromovitim udarcem sa 25 metara pogodio vratnicu.

Ranije su u ovoj skupini Mađarska i Francuska igrali 1-1. U zadnjem kolu 23. lipnja igraju Njemačka - Mađarska i Francuska - Portugal.

PORTUGAL: Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, Fernandes (64. Moutinho), Carvalho (46. R. Silva) - B. Silva (46. Sanches), Ronaldo, Jota (84. A. Silva).

NJEMAČKA: Neuer - Ginter, Hummels, (62. Can) Rüdiger - Kimmich, Gündogan (73. Süle), Kroos, Gosens (62. Halstenberg) - Havertz (73. Goretzka), Gnabry (87. Sane), Müller,

STRIJELCI: 1-0 Cristiano Ronaldo (15), 1-1 Rúben Dias (35-ag), 1-2 Guerreiro (39-ag), 1-3 Havertz (51), 1-4 Gosens (60), 2-4 Diogo Jota (67)

SUDAC: Anthony Taylor (ENG)

STADION: Allianz Arena u Muenchenu

Tagovi: Cristiano Ronaldo, Ruben Dias, Raphael Guerreiro, Kai Havertz, Robin Goosens
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE