GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pobjede Bayerna i Liverpoola

Pobjede Bayerna i Liverpoola
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2022 / 23:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U najzanimljivijim dvobojima 2. kola Lige prvaka u utorak Bayern je u Muenchenu svladao Barcelonu s 2-0, dok je Liverpool bio bolji od Ajaxa s 2-1.

Golom Joela Matipa glavom u 89. minuti Liverpool je pobijedio Ajax Amsterdam 2-1 u utakmici skupine A Lige prvaka na Anfieldu u utorak. Mohamed Salah je doveo domaće u vodstvo u 17. minuti nakon što ga je izbacio Diogo Jota, a Egipćanin je svladao Ajaxovog vratara Remka Pasveera sjajnom završnicom. Ali vodstvo je trajalo samo 10 minuta prije nego što je Ajax izjednačio fantastičnim udarcem Mohammeda Kudusa koji je sebi napravio malo prostora u kaznenom prostoru prije nego što je loptu zabio u gornji kut. Minutu prije kraja nakon kornera Kostasa Tsimikasa, Matip je glavom pogodio za pobjedu. Liverpool je izgubio prvu utakmicu u skupini s 4-1 od Napolija, koji sutra igra s Rangersima.

U skupini C Bayern München je kod kuće slavio protiv Barcelone s 2-0, a Bavarci su zabili dva gola u četiri minute preko Lucasa Hernandeza i Leroya Sanea. Bio je to nesretan povratak u München za napadača Barce Roberta Lewandowskog, koji je napustio Bavarce u ljeto nakon osam godina u Muenchenu. Barcelona je bila dominantna 50 minuta, ali nije iskoristila prilike - Lewandowski je dva puta bio u šansi, a Pedri i Gavi također su propustili zlatne prilike.

Domaćini, koji su morali zahvaliti vrataru Manuelu Neueru što ih je držao u igri, zabili su pet minuta nakon nastavka utakmice kada je glavompogodio branič Hernandez.Prije nego što se Barcelona imala vremena pregrupirati, Jamal Musiala je savršeno dodao za Sanea, a njemački internacionalac provukao loptu pored vratara Marc-Andre ter Stegena.Pedri je pogodio vratnicu u 63. minuti.

Milanski Inter je slavio kod Viktorije Plzen s 2-0 zahvaljujući Edinu Džeku, koji je zabio i asistirao za pobjedu u Češkoj u utakmici skupine C Lige prvaka.Inter je kontrolirao utakmicu od samog početka i otvorio rezultat u 20. minuti kada je Joaquin Correa izbacio golog Džeku koji je desnom nogom u šesnaestercu svladao vratara Plzena Jindricha Staneka.

Češki prvak proveo je većinu utakmice u obrani i suočio se s teškom bitkom nakon što je Pavel Bucha isključen u 61. minuti zbog opasnog starta na Nicola Barelli.
Gosti su udvostručili svoje vodstvo 10 minuta kasnije u protunapadu kada je Džeko kliničkim dodavanjem pronašao Denzelu Dumfriesu da ubaci loptu u mrežu. Marcelo Brozović je igrao do 84. minute za Inter.

U skupini B Bayer Leverkusen je kod kuće s 2-0 slavio protiv Atletica, za koji je cijelu utakmicu branio Ivo Grbić. Nijemci su do pobjede došli u završnici - u 84. je zabio Andrich, a tri minute kasnije Diaby.

U ovoj skupini Club Brugge je iznenađujuće s čak 4-0 nadigrao u gostima Porto i vodi u skupini sa 6 bodova i gol razlikom 5-0.

U skupini D u Lisabonu je Sporting s 2-0 svladao Tottenham Hotspur golovima u samoj završnici zamjena Paulinha i Arthura Gomesa.Paulinho je u 90. minuti zabio udarcem glavom nakon kornera, dok je Gomes, koji je ušao na travnjak tek nakon pogotka, pogodio u trećoj minuti dodanog vremena iz neposredne blizine.Ivan Perišić je odigrao cijeli susret za Tottenham.

U istoj skupini Eintracht je u gostima svladao Tudorov Marseille s 1-0 golom Lindstroema, a Kristijan Jakić je igrao do 77. minute za goste.

Pobjedom Sporting predvodi skupinu D sa šest bodova, dok su Spursi drugi s tri nakon dvije utakmice.

Tagovi: Bayern, Liverpool, Barcelona, Ajax, Joel Matip, Leroy Sane
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE