GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pobjednici Super Bowla prekrižili trenera zbog rasizma i homofobnih poruka

Pobjednici Super Bowla prekrižili trenera zbog rasizma i homofobnih poruka
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2021 / 19:55
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Pobjednici Super Bowla Tampa Bay Buccaneersi uklonili su bivšeg trenera Jona Grudena iz klupske galerije slavnih zbog njegovih rasističkih i homofobnih izjava iz 2010. godine koje su objavljene u The Wall Street Journalu i New York Timesu.

Gruden je sedam godina vodio Tampu, a pod njegovim vodstvom Buccaneersi su osvojili prvi naslov prvaka NFL lige (2003). Prije četiri godine je uvršten u Tampinu "Ring of Honor", no sada je uklonjen.

Od 2018. je vodio Oakland / Las Vegas Raiderse, no prije dva dana je podnio ostavku nakon što su objavljene njegove poruke.

Otkriveno je kako je Gruden u svojim email porukama rasističkim riječima opisao čelnika Udruženja igrača Dumborissa Smitha, vrijeđao povjerenika NFL-a Rogera Goodella, kritizirao zapošljavanje žena kao sutkinja u NFL-u, te koristio razne primjedbe protiv ljudi različite seksualne orijentacije.

"Tampa Bay Buccaneersi se dugi niz godina zalažu za promjenu u područjima rasnih odnosa, ravnopravnosti spolova, raznolikosti i uključivosti," navodi se u priopćenju.

"Iako priznajemo doprinos Jona Grudena na terenu, njegovi su postupci u suprotnosti s našim temeljnim vrijednostima kao organizacije. Stoga on više neće nastaviti biti član počasnog Ring of Honor Buccaneersa," dodaje se.

Tijekom svoje karijere Gruden je više puta dizao prašinu svojim izjavama i bilješkama. Tražio je kazne za igrače koji su klečanjem prosvjedovali tijekom intoniranja američke himne, ismijavao komunikaciju igrača sa sucima...

Zanimljivo, Grudnove poruke su otkrivene u istrazi drugog slučaja, nedoličnog ponašanja djelatnika Washington Football Team-a, koji su tajno snimali i potom dijelili fotografije navijačica iz njihovih svlačionica, zbog čega je WFT kažnjen sa 10 milijuna dolara.

Tagovi: Super Bowl, Jon Gruden, Tampa Bay Buccaneers
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE