GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pochettino i službeno trener PSG-a

Pochettino i službeno trener PSG-a
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2021 / 17:41
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino (48) u subotu je i službeno predstavljen novim trenerom francuskog nogometnog prvaka Paris St Germaina, objavio je pariški klub.

Argentinac će na klupi europskog doprvaka zamijeniti Nijemca Thomasa Tuchela koji je 24. prosinca dobio otkaz.

Tuchel je u PSG stigao 2018. godine i osvojio dva naslova prvaka, Kup, Liga kup te prošle sezone stigao do finala Lige prvaka. Međutim, presudile su mu neuvjerljive igre ove sezone.

Pochettino je bio slobodan još od studenog 2019. kada je dobio otkaz u Tottenhamu.

"Sretan sam i počašćen što sam postao novi trener Paris Saint-Germaina ", rekao je Pochettino koji je s klubom iz francuske prijestolnice potpisao ugovor do 30. lipnja 2022. godine, uz mogućnost dodatne godine.

"Želio bih zahvaliti upravi kluba na ukazanom povjerenju. Ova momčad ima fantastičan potencijal i učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo postigli najbolje u svim natjecanjima. Želimo momčadi dati borbeni i napadački identitet koji su navijači oduvijek voljeli."

Pochettino je tijekom igračke karijere od 2001. do 2003. igrao na Parku prinčeva, a bio je i kapetan kluba. Sakupio je 95 nastupa i postigao šest golova.

"Kao što znate, ovaj klub je uvijek zauzimao posebno mjesto u mom srcu. Imam lijepe uspomene, posebno o jedinstvenoj atmosferi Parka prinčeva. Danas se vraćam u klub s puno ambicija i poniznosti i željan sam suradnje s nekima od najtalentiranijih igrača na svijetu," dodao je.

Predsjednik i izvršni direktor Paris Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi je naglasio kako je ponosan što "bivšeg kapetana vraća u klub".

"Ponosan sam što vidim našeg bivšeg kapetana kako se vraća u Paris Saint-Germain, jer je klub uvijek ostao njegov dom. Povratak Mauricija savršeno se uklapa u naše ambicije i to će biti još jedno uzbudljivo poglavlje za klub i siguran sam da će navijači uživati."

PSG se trenutačno nalazi na trećem mjestu Le Championnata sa 35 bodova, bod manje od Lillea i Lyona.

Tagovi: Mauricio Pochettino, Paris SG, Thomas Tuchel
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE