GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljska slavila, napokon na SP-ima zabio i Lewandowski

Poljska slavila, napokon na SP-ima zabio i Lewandowski
SKUPINA C
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2022 / 18:17
Autor: SEEbiz / H
RAYYAN - Poljski nogometaši ostvarili su pobjedu u drugom kolu skupine C svjetskog prvenstva, slavili su s 2-0 (1-0) protiv Saudijske Arabije uz prvi pogodak Roberta Lewandowskog na svjetskim prvenstvima.

Bio je to dvoboj s brojnim prilikama na obje strane, no Saudijci nisu iskoristili ni jednu od svojih, kao ni jedanaesterac. Na drugoj strani su strijelci bili Piotr Zielinski u 39. te Robert Lewandowski u 82. minuti.

Dosta izjednačeno se igralo u prvom poluvremenu gdje je veći broj dolazaka u suparnički šesnaesterac imala Saudijska Arabija, no oni poljski izleti prema Al Owaisu ipak su izgledali opasnije.

Uostalom, Poljska je povela u 39. minuti nakon brze akcije gdje je lopta vrlo brzo došla na drugu stranu. Za nju se izborio Lewandowski koji je lijepo asistirao Zielinskom, a igrač Napolija je neometan, sa šest-sedam metara, pospremio loptu pod gredu za 1-0 Poljske.

Saudijska Arabija je imala idealnu šansu izjednačiti do kraja poluvremena. Duel Bielika i Al Shehrija označen je kao nedozvoljen te je dosuđen jedanaesterac za Saudijsku Arabiju koja takvo što nije iskoristila. Udarac Al Dawsarija je obranio poljski vratar Szczesny, kao i onaj Al Burayka koji je prvi došao na odbijenu loptu.

Ta propuštena velika prilika nije obeshrabrila Saudijce koji su od prvog trenutka drugog poluvremena krenuli po izjednačenje. Napadali su u valovima, a prvu veliku šansu imao je Al Dawsari u 55. minuti koji je, nakon velike gužve pred poljskim vratima, pucao iz blizine, ali je opet Szczesny bio neprelazan.

Pet minuta kasnije Al Brikan je mogao mnogo bolje pucati, ali nije iskoristio dobru priliku. U svakom slučaju, Poljska se pomalo panično branila od suparnika koji je nasrtao svim silama. No, u jeku napada Saudijske Arabije mogla je Poljska povećati na 2-0 u 63. minuti, ali je Milik tada glavom, iz blizine, pogodio gredu. Samo nekoliko minuta kasnije Lewandowski je pogodio vratnicu.

No, uspio je Lewandowski zabiti pogodak u 82. minuti i time riješiti utakmicu. Iskoristio je pogrešku u obrani suparnika, ukrao loptu i zabio za 2-0, svoj premijerni pogodak na svjetskim prvenstvima, kao i ukupno 77. za poljsku reprezentaciju.

U ovoj skupini C od 20 sati utakmicu drugog kola igraju Argentina i Meksiko. Na ljestvici vodi Poljska koja ima četiri boda. Saudijska Arabija je na tri, Meksiko na jedan, a Argentina ima nula bodova.

Treće kolo skupine D na rasporedu je 30. studenoga, a od 20 sati se sastaju Poljska i Argentina te Saudijska Arabija i Meksiko.

SP, skupina C (2. kolo)

POLJSKA - SAUDIJSKA ARABIJA 2-0 (1-0)

Stadion Education City. Gledatelja: 40.000. Sudac: Wilton Pereira Sampaio (Brazil).

STRIJELCI: 1-0 Zielinski (39), 0-2 Lewandowski (82)

Tagovi: Poljska, Robert Lewandowski, Piotr Zielinski
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE