GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo bivši predsjednik Hajduka

Preminuo bivši predsjednik Hajduka
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 15:05
Autor: SEEbiz
SPLIT - U Splitu je 28. rujna nakon kratke i teške bolesti u 88. godini preminuo bivši nogometaš Hajduka i prvi predsjednik kluba u samostalnoj Hrvatskoj, dr. sc. Stjepan Jukić-Peladić, koji je bio i znanstvenik.

Doktor Stjepan Jukić-Peladić rođen je u Splitu 8. siječnja 1935. godine. Nakon završetka osnovne škole i Realne gimnazije u Splitu, u Beogradu je upisao Prirodoslovno-matematički fakultet i diplomirao je 1960. godine. Magistrirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1965. godine, a na istom fakultetu je i doktorirao 1973. godine.

S juniorima Hajduka je 1952. godine osvojio prvenstvo Jugoslavije, a kasnije je igrao za RNK Split, NK Srem iz Srijemske Mitrovice i NK Dubrovnik. Predsjednik Splita bio je kraće vrijeme 1988. godine, a predsjednik Hajduka bio je od 1990. do 1992. godine.

Tijekom dužnosničke funkcije u njegovom je sjećanju posebno mjesto zauzimalo osvajanje posljednjeg Kupa Jugoslavije u sezoni 1990./1991., kada je Hajduk golom Aleka Bokšića pobijedio Crvenu zvezdu. U prvoj nogometnoj sezoni u Hrvatskoj 1992. godine, Hajduk je s Jukićem na čelu osvojio prvenstvo države, a nedugo zatim i prvi Hrvatski nogometni super kup, te kup u sezoni 1992./93

Tagovi: Hajduk, Stjepan Jukić-Peladić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE