GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo David Stern, čovjek koji je korjenito izmijenio NBA ligu

Preminuo David Stern, čovjek koji je korjenito izmijenio NBA ligu
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2020 / 07:30
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - David Stern, vizionar i otac moderne NBA lige kojoj je na čelu bio od 1984. do 2014. i zauvijek je izmijenio, umro je u srijedu u dobi od 77 godina, tri tjedna nakon što je doživio moždani udar, objavio je NBA.

"David Stern umro je danas popodne od posljedica izljeva krvi u mozak koji je doživio prije tri tjedna", piše u priopćenju NBA.

"Bio je moj mentor i jedan od mojih dragih prijatelja", rekao je aktualni povjerenik lige, Adam Silver, koji je Sterna naslijedio 2014.

"Zahvaljujući Davidu, NBA je postao globalni brend, čime je on ne samo jedan od najvećih sportskih povjerenika već i jedan od najutjecajnijih gospodarskih lidera svoje generacije", dodao je Silver.

David Stern doživio je izljev krvi u mozak 12. prosinca u restoranu u New Yorku, te je prebačen u bolnici gdje je bio u teškom stanju.

Kroz 30 godina Stern je kao povjerenik izmijenio NBA i od nje stvorio svjetski brend. Za njegovo vrijeme NBA liga je povećala dobit trideset puta i doživjela golemu televizijsku ekspanziju.

On je uveo razne novosti, uključivo pravila o dopingu, ograničenje vrijednosti ugovora igrača i klubova te pravila odijevanja.

"David Stern bio je najvažniji 'neigrač i netrener' koji je ikada prošao kroz NBA i nitko mu nije ni blizu", rekao je Bill Simmons, autor knjige "The Book of Basketball: The NBA".

Tagovi: David Stern, NBA liga
PROČITAJ I OVO
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE