GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Jack Charlton

Preminuo Jack Charlton
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 10:55
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Nekadašni engleski nogometni reprezentativac Jack Charlton, osvajač naslova svjetskog prvaka 1966. godine, preminuo je u dobi od 85 godina.

Charltonu je prošle godine dijagnosticiran limfom, a patio je i od demencije.

"Jack je preminuo u miru 10. srpnja u svom domu u Northtumberlandu. Bio je obožavani suprug, otac, djed i pradjed. Ne možemo izreći koliko smo ponosni na njegov izvanredan život i zadovoljstvo koje je dono mnogim ljudima diljem svijeta", objavila je njegova obitelj.

Stariji brat Charlton bio je jedan od najpopularnijih engleskih nogometaša, a čitavu je svoju profesionalnu karijeru proveo u Leeds Unitedu za koji je od 1952. do 1973. godine odigrao 762 utakmice te je osvojio naslov prvaka Engleske 1969. godine, FA Kup 1972. i dva Kupa velesajamskih gradova (1968, 1971). Usto je igrao za Leeds i u finalu Kupa velesajamskih gradova 1967. u kojemu je izgubio od zagrebačkog Dinama.

Do svog najsvjetlijeg trenutka u karijeri na Wembleyu 1966. Jack Charlton je stigao u društvu svog još slavnijeg brata Bobbyja, legende Manchester Uniteda.

Za reprezentaciju je Jack Charlton ostvario 35 nastupa i postigao šest pogodaka.

Nakon igračke karijere uspješno se bavio trenerskim poslom, a najbeće uspjehe ostvario je kao izbornik Irske koju je vodio od 1986. do 1996. godine. S Irskom se plasirao na EURO 1988. te na dva svjetska prvenstva zaredom (Italija 1990., SAD 1994.) na kojima je dolazio do četvrffinala, odnosno osmine finala.

Tagovi: Jack Charlton, Engleska, Irska, Manchester United, Leeds, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE