GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Ray Kennedy

Preminuo Ray Kennedy
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2021 / 21:21
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Jedan od najboljih engleskih nogometaša 70-tih i 80-tih godina prošlog soljeća, Ray Kennedy umro je u 70. godini, objavio je Liverpool.

Bivši as Arsenala i Liverpoola je u karijeri osvojio 18 trofeja pri čemu šest naslova engleskog prvaka, te tri Kupa prvaka i jedan Kup UEFA.

Za "Topnike" je igrao od 1968. do 1974. godine upisavš 158 nastupa i 53 gola. S Arsenalom je osvojio dvostruku krunu (1971), a postigao je i pogodak vrijedan naslova na gostovanju protiv Tottenhema. Osvojio je i Kup Velesajamskih gradova 1970. godine, što je jedan od rijetkih europskih trofeja ovog londonskog kluba.

U Liverpool je preselio 1974. godine za tada rekordnih 200.000 funti. Kennedy je doveden kao napadač, ali ga je menadžer Bob Paisley transformirao u veznog igrača.

Za "Redse" je igrao osam godina, a u 393 nastupa postigao je 72 gola. Sa Liverpoolom je osvojio pet titula prvaka Engleske, četiri Superkupa, tri Kupa europskih prvaka, Kup UEFA...

"Kennedy je bio jedan od najvećih igrača Liverpoola i vjerojatno najpodcijenjeniji," napisao je Paisley u svojoj autobiografiji.

Za Englesku je odigrao 17 utakmica postigavši tri gola. Godinama se borio s Parkinsonovom bolešću.

Tagovi: Ray Kennedy, Liverpool, Arsenal, Bob Paisley
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE