GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Willis Reed

Preminuo Willis Reed
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2023 / 22:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Preminuo je Willis Reed, nekadašnji NBA košarkaš koji se proslavio igrajući za New York Knickse. Reed je umro u 81. godini nakon teške bolesti srca, zbog koje već neko vrijeme nije mogao hodati.

Ostat će upamćen kao kapetan šampionske generacije New York Knicksa koja je osvojila dva naslova prvaka u prvoj polovici sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Reed je dvaput proglašen MVP-jem finala, sedam puta je bio All-Star igrač, a 1970. godine osvojio je nagradu MVP. Bio je poznat po svojoj dominaciji i snazi u igri ispod koša, ali i po dobrom šutu s poludistance. Kombinacija je to koju je u njegovo vrijeme posjedovao rijetko koji centar u NBA ligi.

Reedov najslavniji trenutak je izlazak iz svlačionice u zadnjoj utakmici NBA finala 1970. godine, kad je ozlijeđen vodio Knickse do prve titule. U Knicksima je proveo cijelu karijeru, igrao je od 1964. do 1974. godine. Dulje nije mogao zbog ozljede koljena koja mu je završila karijeru. U prosjeku je zabijao 18.7 poena i hvatao 12.9 skokova po utakmici.

Nakon igračke karijere Reed se bavio i trenerskim poslom, a od 1989. do 1996. godine je bio generalni menadžer (GM) tadašnjih New Jersey Netsa te je upravo on bio najzaslužniji za prelazak Dražena Petrovića iz Portland Trail Blazersa u Netse u kojima se legendarni kapetan hrvatske reprezentacije afirmirao kao NBA igrač i svojim predstavama otvorio put ostalim europskim igračima u najjaču ligu na svijetu.

Baš je Reed održao emotivni govor kad je Dražen Petrović uvršten u Kuću slavnih.

- To je bio možda moj najteži govor u životu. Uspio sam proći kroz to jer je Dražen poginuo prije devet godina. Da je prošlo manje vremena, ne znam bih li uspio govoriti, priznao je tada Reed.

Tagovi: Willis Reed, New York Knicks, New Jersey Nets, Dražen Petrović
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE