GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Zlatko Kranjčar

Preminuo Zlatko Kranjčar
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 10:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Preminuo je legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar.

U KBC Merkuru je umro nakon kratke i teške bolesti.

U Dinamu je bio od navršene desete godine života i jedan je od simbola kluba. Kao igrač ostao je sve do 1983. godine. Brzi prelazak iz juniora u prvu postavu omogućio mu je trener Mirko Bazić. U prvoj je postavi od 1974. i prva utakmica koju je odigrao bila je u hrvatskom derbiju protiv Hajduka. Ukupno je odigrao 261 utakmicu u prvenstvu, 28 u kupu te 18 u europskim kupovima za Dinamo te postigao 98 golova u prvenstvu. S Dinamom je 1981./82. osvojio naslov prvaka.

Odigrao više utakmica u Kupu europskih prvaka, Kupu UEFA i Kupu pobjednika kupova. S Dinamom je došao do naslova osvajača Kupa maršala Tita 1979./80. i 1982./1983., finala Kupa maršala Tita 1975./1976. i 1981./82..

Karijeru je 1984. nastavio u bečkom Rapidu s kojim je 1985. u finalu Kupa UEFA izgubio od Evertona. Godine 1990. je prešao u Sankt Pölten, a 1991. je iz Sankt Pöltena otišao u SV Wienerfeld u kojem je ostao 1992. kad je objavio završetak karijere, no onda se ipak vratio i ostao još jednu sezonu.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 11 puta između 1977. i 1983. godine uz tri postignuta gola. Godine 1990. godine zaigrao je u povijesnoj utakmici Hrvatske i SAD-a.

Bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije između 2004. i 2006. godine.  U 25 nastupa na klupi Vatrenih upisao je 11 pobjeda, osam remija i šest poraza. U dva je navrata bio trener Dinama. Titule prvaka Hrvatske osvojio je i s Dinamom (dvaput) i sa Zagrebom.

Tagovi: Zlatko Kranjčar, Dinamo, Rapid, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE